0758 22 57 88

Acaricid/Insecticid Vertimec 1.8% EC(100 ml) Syngenta

Syngenta
Acaricid/Insecticid Vertimec 1.8% EC(100 ml) Syngenta
Descrierea Produsului

PROPRIETATI FIZICO CHIMICE:
VERTIMEC 1.8% EC
este un acaricid/insecticid formulat sub forma de concentrat emulsionabil si se prezinta sub forma de lichid limpede,omogen,mobil,de culoare galben-pai. Contine 18g/l abamectin.

MOD DE ACTIUNE:
VERTIMEC 1.8% EC 
contine abamectin care actioneaza ca agonist al GABA(Acid Gamma Amino Butiric) care stimuleaza eliberarea acestuia din membranele inhibatoare pre-sinaptice la nivelul terminatiilor nervoase si care potenteaza legarea GABA de receptorii specifici din celulele musculare ale artropodelor. Dupa legarea GABA de receptorii specifici rezulta un flux crescut al ionilor de clor in celula, care blocheaza semnalele nervoase. VERTIMEC 1.8% EC patrunde rapid in planta, unde formeaza un depozit activ de produs ce asigura controlul daunatorilor pe o perioada lunga de timp. Produsul este sistemic local (translaminar/penetrant) in frunze si lastari cruzi,(erbacei sau verzi). Datorita patrunderii in frunze protejeaza si suprafata netratata a acestora (fata interioara) unde se instaleaza si se hranesc majoritatea daunatorilor si in special acarieni. VERTIMEC 1.8% EC actioneaza asupra daunatorilor, in principal prin ingestie, distrugand adultii si larvele care se hranesc cu partile tratate ale plantei.VERTIMEC 1.8% EC are si o activitate partiala prin contact(daca in momentul aplicarii daunatorul este atins de solutia de stropit). Dupa tratamentul cu VERTIMEC 1.8% EC, daunatorii paralizeaza imediat, hranirea este oprita fara a produce pagube, insa maximul de mortalitate se obtine in 4-5 zile de la ingerarea dozei letale.

COMBATERE INTEGRANTA(IPM):
VERTIMEC 1.8% EC 
poate fi folosit in programele de combatere integrata  a daunatorilor. In cazul in care in sere se folosesc insecte polenizatoare (bondar) aceste trebuie tinute inchise in stup in timpul tratamentului si 24 de ore dupa tratamentul cu VERTIMEC 1.8% EC.

MANAGEMENTUL PREVENIRII APARITIEI FORMELOR REZISTENTE:
Pt prevenirea dezvoltarii de forme rezistente se recomanda a nu se depasi numarul maxim de aplicari pe sezon recomandat de 4-5 la legume, 2 la pomi si vie. Alternarea se face cu produse din ale grupe chimice, in afara de avermectine(abamectin si milbemectin). Nu se recomanda utilizarea a mai mult de 2-3 tratamente in bloc.

BUNE PRACTICI DE UTILIZARE:
Aplicarea tratamentelor se recomanda a se executa dimineata sau seara cand temperatura este moderata(<25grC) sau scazuta, fiind astfel favorizate absorbtia si penetrarea in planta crescand calitatea, eficacitatea si durata de protectie a tratamentului. Pt a imbunatati penetrarea in planta, durata de protectie, uniformitatea tratamentului si rezultatele obtinute se recomanda utilizarea in amestec cu alti adjuvanti autorizati care contin ulei mineral sau vegetal in doza de 0.25%(250ml/100L apa) sau cu adjuvanti organosiliconici penetranti.

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE:
In Romania produsul este omologat pentru:

Cultura

Daunatori

Doza

Timp de pauza pana la recoltare

Mar

Panonychus ulmi(acarianul rosu al pomilor) Tetranychus sp.(acarianul comun) Aculus schtechendali(acarianul filocoptid al marului) Leucoptera scitella(insecte minatoare) Phyllonorycter blancardella(insecte minatoare)

  1. in functie de nivelul de infestare

 

28 zile

Par

Psylla pyri(puricele melifer al parului)

1-1.5 l/ha 0.1%-0.15% in functie de nivelul de infestare

28 zile

Prun

Panonychus ulmi(acarianul rosu al pomilor) Tetranychus sp.(acarianul comun) Aculus fokeui(acarianul filocoptid al puietilor de prun)

1-1.5 l/ha 0.1%-0.15% in functie de nivelul de infestare

28 zile

Vinete solarii

Tetranychus sp.(acarianul comun) Polyphagotarsonemus latus(acarianul lat)

 0.1%(1 l/ha)

3 zile

Castraveti sera

Tetranychus urticae(acarianul rosu comun)

 0.08%

3 zile

Castraveti solarii

Tetranychus sp.(acarianul comun)

 0.1%(1 l/ha)

3 zile

Tomate sera

Liryomiza trifolii(musca miniera)

 0.08%

3 zile

Ardei solarii

Polyphagotarsonemus latus(acarianul lat)

 0.1%(1 l/ha)

3 zile

Gerbera sera

Liryomiza trifolii(musca miniera)

 0.08%

 

 Vita de vie

Tetranychus urticae(acarianul vitei de vie) Eryophyes vitis(paianjenul glicol al vitei de vie)

  1. in functie de presiunea de infestare)

 28 zile

MOMENTUL APLICARII :
Vinete si ardei - 
se aplica la aparitia primilor daunatori si se repeta tratamentul la un interval minim de 7 zile daca atacul daunatorilor este foarte puternic. Nu se aplica cu 3 zile inainte de recoltare.
Castraveti
- se aplica la aparitia primilor daunatori si se repeta tratamentul la un interval de minim 7 zile daca atacul daunatorilor este foarte puternic,de la aparitia primei frunze adevarata si pana la deschiderea primei flori.Nu se aplica cu 3 zile inainte de recoltare. Daca sunt prezente albine,bondari sau alte insecte polenizatoare nu se utilizeaza Vertimec pe durata infloritului.
Vita de vie -  
Pentru Eriophyes vitis se aplia preventiv, inainte de aparitia simptomelor, de cand se desface/degaja cea de-a 3 frunza adevarata de pe lastarul de 1.5-2cm in faza de rozeta. Pentru Tetranichus urticae tratamentul se aplica la aparitia primilor daunatori, avertizare sau cand se inregistreaza PED de 3-5 adulti pe frunza. Vertimec se poate utiliza fenologic de la dezmugurit pana la compactare fara a se aplica pe durata infloritului.
Prun
- tratamentul cheie in combaterea de succes al acarienilor este aplicarea tratamentului in primele 10-14 zile dupa scuturarea plantelor in functie de conditiile climatice.
Mar si par 
Insecte minatoare : se aplica preventiv, dupa scuturatul plantelor. cand se inregistreaza Pragul Economic al Daunatorilor(PED), depunerea pontei sau penetrarea incipienta in planta, pana cand galeria atinge 2-3mm in diametru. Acarieni: se recomanda aplicarea tratamentului in primele 10-14 zile dupa scuturarea plantelor , moment optim pt combaterea acestora in functie de conditiile climatice. Psylla : primul tratament se aplica in primele  2 saptamani dupa scuturatul plantelor, urmat de al 2-lea tratamen la 14 zile. Se va aplica impreuna cu un ulei mineral sau adjuvant organosiliconic penetrant.
Tomate : se aplica la aparitia primilor daunatori si se repeta tratamentul la un interval minim de 7 zile daca atacul daunatorilor este foarte puternic, de la aparitia primei frunze adevarata si pana la recoltare.Musculita miniera - tratamentele se efectueaza preventiv, la aparitia primilor adulti -depunerea oualor. nu se aplica cu 3 zile inainte de recoltare.

TEHNICA DE APLICARE :
Toate echipamentele vor fi calibrate corespunzator inainte de folosire.Volumul de apa va fi specific fiecarei culturi in vederea unei bunei acoperiri a intregului foliaj dar se va evita siroirea. Se va opri stropirea daca vantul bate cu mai mult de 5 m/s. Nu se va stropi in timpul orelor cu temperaturi ridicate din timpul zilei sau daca ploaia este iminenta.

PREGATIREA AMESTECULUI :
Se va verifica daca echipamentul de stropit este curat si necontaminat. Se va calcula cu atentie cantitatea necesara de solutie de stropit, astfel incat sa nu ramana solutie in rezervor dupa efectuarea tratamentului. 

MODUL DE LUCRU :
Se va adauga 1/4-1/2 din cantitatea necesara de  apa, se porneste sistemul de agitare, se adauga cantitatea masurata de VERTIMEC 1.8% EC. Se va adauga apoi restul de apa. Se va mentine apoi agitatorul in functiune pe toata durata aplicarii. Nu se va lasa solutia de stropit in rezervorul echipamentului pt o perioada lunga de timp.

COMPATIBILITATE :
In mod obisnuit VERTIMEC 1.8% EC nu se amesteca cu alte pesticide.

 

Specificatiile Produsului
  • CulturaRoșii seră, Păr, Gerbera seră, Ardei seră, Vinete solarii, Prun, Măr, Castraveți seră, Viță de vie
  • DaunatoriAcarianul vitei de vie, Acarianul lat, Acarianul filocoptid al marului, Paianjenul galicol al vitei de vie, Insecte minatoare, Acarianul rosu al pomilor, Acarianul fitocopid al puietilor de prun, Puricele melifer al parului, Musca miniera
  • Modalitate ambalareFlacon de 100 ml
  • Stare produsLichid
  • Termen de valabilitate24 luni
  • Tip produsInsecticid, Acaricid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X