Produse Vizualizate Recent
Nu exista nici un produs vizualizat recent.
Compara Produse
Nu ai produse in lista de comparatie.
Proprietati fizico-chimice: TELDOR 500 SC este condiţionat sub formă de suspensie fină, omogenă, mobilă, cu tendinţă de depunere în timp dar cu o bună capacitate de revenire în sistem, de culoare maro deschis.
Mod de actiune: TELDOR 500 SC se caracterizează printr-o acţiune de contact asupra agenţilor patogeni, având în acelaşi timp şi proprietăţi local sistemice limitate în plante. Substanţa activă fenhexamid aparţine grupei chimice a hidroxianilidelor şi se caracterizează printr-o acţiune preventivă asupra agenţilor patogeni, inhibând puternic dezvoltarea tubului de germinaţie al conidiilor şi pătrunderea acestuia în ţesuturile plantei. După aplicare, produsul aderă foarte bine la stratul ceros al organelor tratate formând un strat protector stabil, rezistent la spălare prin precipitaţii căzute după 2 ore de la aplicare; acţiunea produsului nu este influenţată de temperaturile externe. Mecanismul biochimic de acţiune împotriva putregaiurilor se referă în principal la inhibarea proceselor de respiraţie la nivel celular. TELDOR® 500 SC este eficace şi împotriva formelor putregaiului cenuşiu, rezistente la alte produse utilizate în prezent pentru combaterea lui.
Instrucţiuni de folosire: se utilizează în tratamente foliare preventive, la avertizare sau când sunt condiƫii de dezvoltare a putregaiului (precipitaţii şi umiditate ridicată), folosindu-se echipamente terestre specifice de stropit. Durata de protecţie este de 10-12 zile. Se va asigura o pulverizare fină şi o bună acoperire a plantelor şi în special a organelor florifere şi fructifere.
TELDOR 500 SC este un botriticid specific, omologat pentru:
-vita de vie: 0,8 – 1,0 l/ha (în funcţie de presiunea de infecţie a ciupercii) pentru combaterea putregaiului cenuşiu (Botrytis cinerea). Se utilizează pentru 1-2 tratamente, în următoarele stadii de creştere a plantelor: la scuturarea florilor, înaintea compactării ciorchinelui şi la intrarea în pârgă. Cantitatea de soluţie necesară pentru un hectar este de 1000 l. În condiţii de presiune mare de infecţie se va utiliza doza mărită precedată de un desfrunzit parţial. Timpul de pauză: 7 zile la -strugurii de masă şi 14 zile la strugurii destinaţi vinificării. Produsul nu are efecte negative asupra fermentaţiei alcoolice şi malo-lactice;
-capşun: 1,5 l/ha (0,15%) pentru combaterea putregaiului cenuşiu (Botrytis cinerea). Se recomandă a se efectua 2-3 tratamente, primul la începutul înfloririi, iar următoarele după fiecare recoltare a fructelor. Se utilizează 1000 l soluţie/ha. Timpul de pauză:1- 3 zile;
-tomate, castraveti: 0,8 l/ha pentru combaterea putregaiului cenuşiu (Botrytis cinerea). Se efectuează 1-2 tratamente la avertizare sau la apariţia primelor simptome de boală în perioada de creştere a fructelor.
-ceapa: 0,8 l /ha pentru combaterea putregaiului cenuşiu (Botrytis spp.), se efectuează 1-2 tratamente preventive la avertizare.
Volumul de soluţie este de 600-1000 l/ha la tomate, castraveţi şi 600 l/ha la ceapă. Timp de pauză: 1-3 zile;
-crizanteme, lalele: 0,8 l/ha pentru combaterea putregaiului (Botrytis spp.). Tratamentele, în număr de 2-3, se efectuează la avertizare. Volumul de soluţie necesar este de 400 l /ha.
La tratamentul bulboaselor se adauga adeziv în soluţia de stropit.
-cires, visin, prun: 0,08% (0,8 l/ha) pentru combaterea moniliozelor (Monilia spp). Se efectuează 1-2 tratamente. Tratamentele se aplică preventiv. Primele tratamente (buton roz-scuturarea petalelor) combat Monilia laxa, care se manifestă în principal pe lăstari şi flori, iar următoarele combat în plus Monilia fructigena şi au ca scop prevenirea atacului pe fructe. Tratamentele se repetă la 10-14 zile, în alternanţă cu alte produse. Timp de pauză 1-3 zile.
Produsul se utilizează în tratamente preventive pe vegetație aplicate pe întreaga suprafață cu echipamente specifice fiecărei culturi.
Prepararea solutiei: Se umple cu apa 2/3 din volumul rezervorului maşinii de stropit. Se adaugă cantitatea necesară de produs şi se pune în funcţiune recircularea sau agitatorul la viteză moderată, după care se umple rezervorul cu apă până la semn. Agitatorul se menține în funcțiune pe toată perioada tratamentului. Ambalajele se clătesc de trei ori cu apă, turnând de fiecare dată soluţia obţinută în rezervor.
Fitotoxicitate: la dozele recomandate TELDOR 500 SC nu este fitotoxic pentru plante.
Compatibilitate: TELDOR 500 SC este compatibil cu alte produse ca Folicur sau Calypso. Pentru alte combinaţii recomandăm efectuarea prealabilă a unui test de compatibilitate fizico-chimică. Evitați amestecurile complexe între 3 – 4 pesticide și îngrășăminte pentru a nu diminua efectul fiecăruia și a nu produce fenomene de fitotoxicitate care se pot manifesta cu precădere în condiții de secetă și la volume reduse de soluție.