0758 22 57 88

Fungicid Merpan 80WDG (5kg), Adama

Adama
Fungicid Merpan 80WDG (5kg), Adama
Descrierea Produsului

Descriere produs: 

PROPRIETATI FIZICO-CHIMICE: MERPAN 80 PROPRIETĂŢI FIZICO-CHIMICE: MERPAN 80 WDG este un fungicid organic din grupa ftalimidelor; se prezintă sub formă de granule fine, omogene, fără tendință de sfărâmare, de culoare bej, cu un slab miros caracteris­tic (aromatic); conţine 80 % captan ca substanţă activă. Produsul nu este exploziv şi nu prezintă proprietăți oxidante. Produsul este stabil în condiţii normale de depozitare şi manipulare.

MOD DE ACTIUNE: Produsul MERPAN 80 WDG este un fungicid de contact cu acţiune preventivă şi curativă locală asupra unui larg spectru de ciuperci fitopatogene. Substanța activă captan penetrează rapid în miceliul ciupercilor susceptibile şi împiedică instalarea infecțiilor pe organele tratate prin blocarea respirației şi diviziunii celulare a acestora. Deşi nu este translocat în interiorul țesuturilor, produsul aderă foarte bine pe organele tratate şi este greu spălat de ploaie, realizând o perioadă de protecție de 5-7 zile. Aplicat conform dozelor recomandate şi în condiții normale de climă, nu produce fenomene de fitotoxicitate.

INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE: Produsul MERPAN 80 WDG se foloseşte în timpul vegetaţiei prin stropiri la avertizare. Pentru obţinerea unor efecte maxime de combatere, tratamentele se aplică preventiv când survin condiţii de manifestare a bolilor, sau la apariţia primelor simptome. Tratamentele cu MERPAN 80 WDG se pot repeta la un interval de 7-10 zile, sau se pot alterna cu tratamente cu fungicide sistemice, în funcţie de programul de com­batere adoptat.
La aplicare, se folosesc volume normale de apă. Soluţia se poate pregăti direct în rezervorul instalaţiei de stropit, cu condiţia asigurării unei barbotări corespunzătoare normelor.

TIMP DE PAUZA: După aplicarea ultimului tratament şi până la recoltare trebuie să treacă minim două săptămâni la castraveți, fasole şi măr, iar la tomate 3-4 săptămâni.

COMPATIBILITATE: Produsul MERPAN 80 WDG poate fi compatibil cu multe dintre insecto-fungi­ci­de­le folosite în mod curent în România, cu excepția produselor cu reacţie puternic alcalină. Nu este compatibil cu produsele uleioase. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilitate şi efectuaţi un test înainte de utilizare.

MERPAN 80 WDG este avizat în România pentru următoarele culturi şi concentrații de aplicare:

Cultura Agent patogen Doza/ Concentratie
Mar Rapan  0.15%
Tomate Mana 0.15%
Tomate rasad Mana de sol/ caderea plantutelor 0.15% (4-5 litri solutie la mp)
Castrevti  Mana 0.15%
Fasole  Antracnoza 0.15%
Tutun rasad Caderea plantutelor/ Rizoctonioza/ Mana 0.125 % preventiv/ 0.3 % curativSpecificatiile Produsului
  • BoliAntracnoza, Caderea plantutelor, Mana, Rizoctonioza, Rapan
  • CulturaTomate, Fasole, Tomate rasad, Măr, Castraveti, Tutun rasad
  • Modalitate ambalareSac 5 kg
  • Stare produsPraf
  • Tip produsFungicid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X