0758 22 57 88

Erbicid Mustang ( 500 ml), Dow

Dow AgroScience
Erbicid Mustang ( 500 ml), Dow
Descrierea Produsului

Descriere produs: 

Proprietati fizico-chimice: Mustang se prezintă sub forma unui lichid alb, opac, omogen, cu miros fenolic, ce conţine: 6,25 g/l FLORASULAM şi 300 g/L acid 2,4 D EHE. Formularea produsului suspoemulsie fină, omogenă, mobilă, cu tendinţa de depunere în timp, dar cu o bună capacitate de revenire în sistem omogen. Nu este inflamabil, nu este volatil, nu este coroziv.

Timp de pauza: Intervalul de timp de la aplicarea produsului până la recoltare este de 3 săptămâni.

Mod de actiune: Mustang este un erbicid selectiv, sistemic, acţionând asupra buruienilor dicotile anuale şi perene. În condiţii de câmp lucrează ca erbicid foliar ce penetrează frunzele prin stomate şi este transportat în ţesuturile de creştere. Acţionează numai asupra buruienilor prezente în momentul aplicării (postmergent).

Mod de intrebuintare: Produsul nu se aplică la porumbul care a fost tratat cu insecticide organofosforice. Mustang este omologat ca erbicid postmergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale şi perene din cultura grâului, orzului, orzoaicei, ovăzului şi porumbului. Produsul se aplică primăvara la temperaturi de peste 5°C, spre deosebire de produsele standard, care devin active numai de la temperaturi de peste 8-10°C. Este important ca produsul Mustang să nu fie folosit după nopţi de îngheţ, întrucât în astfel de situaţii eficacitatea sa scade foarte mult.

Doza de aplicare: Doza omologată este de 0,4-0,6 l/ha, în funcţie de stasiul de dezvoltare al buruienilor, densitatea culturii şi condiţiile climatice. Fiind un erbicid foliar, eficacitatea ridicată se obţine cu particule de mărime medie, volumul de apă fiind de 200-300 l/ha. Produsul se aplică la cereale păioase când buruienile au 4-8 frunze, iar cultura de la începutul înfrăţirii până la cel de-al treilea internod. La porumb, produsul se aplică când buruienile dicotiledonate anuale au 2-4 frunze, cele perene au maxim10 cm înălțime, iar cultura se află în stadiul de 4-6 frunze. În cazul culturilor infestate predominant cu Matricaria spp. este suficientă doza de 0,4 l/ha. Dacă buruienile sunt într-un stadiu avansat de dezvoltare şi în cazul prezenţei în cultură a buruienilor dicotiledonate perene este necesară o doză mai mare de 0,6 l/ha. Mustang nu are acţiune remanentă: nu influenţează negativ culturile postmergătoare, permiţănd însămânţarea oricărei culturi începând cu cereale păioase de toamnă. Dacă cultura tratată cu Mustang este distrusă din alte motive, se pot semăna, la două săptămâni de la tratament, cereale de primăvară, iar după patru săptămâni porumb sau soia.

Compatabilitate: Mustang este compatibil cu o gamă largă de erbicide, insecticide şi fungicide. Înainte de efectuarea amestecurilor cu alte produse de uz fitosanitar, se vor consulta tabelele de compatibilitate și se va efectua un test practic, respectând dozele prescrise. Mustang se poate aplică în amestec cu îngrăşăminte foliare.


Specificatiile Produsului
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X