0758 22 57 88

Fungicid Melody Compact 49 WG (500 g), Bayer

Bayer
Fungicid Melody Compact 49 WG (500 g), Bayer
Descrierea Produsului

Descriere produs

Proprietati fizico-chimice: MELODY COMPACT 49 WG este condiţionat sub formă de granule fine, de culoare verde închis, dispersabile în apă, fără tendinţă de aglomerare, cu miros caracteristic.

Mod de actiune: MELODY COMPACT 49 WG se caracterizează prin activitatea sistemică şi de contact a celor două substanţe active asupra ciupercilor patogene. Acţiunea asupra acestora este preventivă, curativă şi antisporulantă. Iprovalicarb acţionează preventiv împotriva germinării sporilor, curativ prin stoparea în primele două zile după producerea infecţiei a creşterii miceliului intracelular şi antisporulant dacă infecţia a avut loc deja oprind formarea fructificaţiilor şi sporularea. În acest fel este stopată răspândirea bolii. Oxiclorura de cupru este o substanţă activă de contact cu acţiune preventivă împotriva germinării sporilor şi pătrunderii miceliului în plantă. Datorită acestor particularităţi, MELODY® COMPACT 49 WG are o eficacitate ridicată inclusiv împotriva formelor rezistente la alte produse specifice pentru mană. MELODY COMPACT 49 WG nu afectează procesele de fermentaţie şi vinificaţie.

Instrucţiuni de folosire:
-vita de vie: 1,5 kg/ha pentru combaterea manei (Plasmopara viticola). Se pot aplica 1-3 tratamente preventive atât înainte (BBCH 60 – începutul căderii capişonului) cât şi după înflorit (din fenofaza de degajare a ciorchinilor până la fenofaza înainte de pârgă – BBCH 81). Se utilizează 600-1000 l soluţie/ha în funcţie de dezvoltarea vegetativă a plantelor. Intervalul între tratamente este de 8-10 zile. Timpul de pauză este de 21 zile atât la strugurii de masă cât şi la strugurii destinaţi vinificaţiei;
-cartof: 2,0 kg/ha pentru combaterea manei (Phytophthora infestans). Se utilizează la avertizare, preventiv, 1-3 tratamente. Tratamentele se pot efectua pe toată perioada de vegetaţie dar se recomandă în special după înflorit şi ca ultim tratament pentru protecţia tuberculilor înainte de recoltare. Intervalul între stropiri este de 7–12 zile. Se utilizează 200-400 l soluţie/ha. Timp de pauză: 7 zile.
-tomate: 0,2 % (2 kg/ha) pentru combaterea manei (Phytophthora infestans), alternariozei (Alternaria solani) şi a pătării şi băşicării frunzelor (Xanthomonas vesicatoria); se aplică 1-3 tratamente efectuate la avertizare sau la apariţia primelor simptome, la un interval de 7-12 zile. Volumul de soluţie 600-1000 l/ha. Timp de pauză: 7 zile.
-castraveti: 2,0 kg/ha pentru combaterea manei (Pseudoperonospora cubensis) şi a pătării unghiulare (Pseudomonas lachrymans); se aplică 1-3 tratamente preventive, la avertizare sau la apariţia primelor simptome. Intervalul între stropiri: 7-12 zile, în funcţie de condiţiile locale. Volumul de soluţie: 1000 l/ha. Timp de pauză: 3 zile.
-ardei: 2,0 kg/ha pentru a combate pătarea şi băşicarea frunzelor (Xanthomonas vesicatoria); se aplică 1-3 tratamente la avertizare sau la apariţia primelor simptome. Intervalul între stropiri este de 7 zile. Volumul de soluţie: 1000 l/ha. Timp de pauză: 7 zile.

Prepararea soluţiei: se face prin umplere cu apă a 2/3 din volumul rezervorului instalaţiei de stropit, se adaugă cantitatea necesară de produs, se pune în funcţiune sistemul de recirculare sau agitatorul la viteză moderată după care se completează cu restul de apă. Se menţine agitarea suspensiei pe tot parcursul pregătirii soluţiei şi în timpul tratamentului. Soluţia obţinută se poate folosi în timpul a 24 de ore de la preparare.

Precauţii: Spălarea riguroasă a echipamentului de stropit după tratamente este necesară pentru evitarea fenomenelor de fitotoxicitate. Folosiţi întotdeauna echipamente curate şi calibrate. Curăţarea echipamentului de stropit: două spălari succesive cu apă 10 % din volumul rezervorului şi circularea timp de cel puţin 1 minut prin pompă şi duze cu eliminarea apei pe zona tratată, urmată de spălări separate a filtrelor şi duzelor.

Compatibilitate: amestecurile tank mix cu produse având reacţie alcalină trebuie utilizate imediat după preparare. Pentru alte combinaţii recomandăm efectuarea prealabilă a unui test de compatibilitate fizico-chimică.

Specificatiile Produsului
  • BoliPatare si basicare frunze, Mana
  • CulturaTomate, Cartofi, Viță de vie, Castraveti, Ardei
  • Modalitate ambalarePunga 500 gr
  • Stare produsPraf
  • Tip produsFungicid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X