0758 24 29 18

Fungicid Caramba Turbo (5 L), Basf

Basf
Fungicid Caramba Turbo (5 L), Basf
Descrierea Produsului

PROPRIETATI FIZICO CHIMICE:
CARAMBA TURBO se prezinta sub forma de lichid limpede, omogen, mobil, de culoare galben.

MOD DE ACTIUNE:
CARAMBA TURBO este un produs care combina substanta active a unui fungicid (metconazol) cu cea a unui regulator de crestere (mepiquat clorura). CARAMBA TURBO are actiune sistemica, cu efect preventive si la inceputul atacului agentilor patogeni, evitand raspandirea infectiilor deja instalate. Produsul este rapid absorbit si preluat in planta cu distributie acropetala. Are puternic efect de regulator de crestere toamna sau primavara la rapita, toamna prevenind alungirea prematura a tijei, iar primavera contribuind la o mai buna arhitectura a tufei.

SPECTRUL DE ACTIVITATE SI MODUL DE FOLOSIRE:
CARAMBA TURBO se utilizează la culturile si în dozele conforme cu tabelul de mai jos:

Cultura Spectrul combaterii Doza(l/ha)
Rapita 1 tratament aplicat toamna pentru creşterea rezistenţei plantelor la iernare
1-2 tratamente aplicate primăvara-vara pentru combaterea patogenilor: Phoma lingam, Sclerotinia sclerotiorum, Botrytis cinerea, Alternaria brassicae, Erysiphe communis
0.7 l/ha
1.0 l/ha

MOMENTUL APLICARII:
Toamna se aplica in fenofaza de 4-6(8) frunze, iar primavara devreme de la inceputul alungirii tijei florale pana la faza de buton galben (BBCH 21-59). BASF recomanda o schema de tratamente cu aplicare atat in toamna cat si in primavara a produsului CARAMBA TURBO, urmand la inflorit a se aplica Pictor. Numarul maxim de tratamente pe an – 2 tratamente.

PREGATIREA SOLUTIEI:
Se umple rezervorul masinii de tratat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs, si apoi se completează cu restul de apa. Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.

TEHNICA DE APLICARE:
Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea in camp a fungicidelor, utilizate in mod obisnuit la culturile sus mentionate. Se vor utiliza duze specifice aplicarii fungicidelor. Volumul de solutie utilizat este in functie de echipamentul folosit, si este de 200-400 l/ha.

NOTA:
Nu se aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata.

COMPATIBILITATE:
CARAMBA TURBO este in general miscibil cu insecticide si fungicide, precum si cu ingrasaminte foliare, dar amestecul trebuie verificat in prealabil. Este insa recomandata utilizarea integral a acestor eventuale amestecuri, imediat dupa pregatire.  Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.

Specificatiile Produsului
 • CulturaRapița
 • Modalitate ambalareBidon 5L
 • Stare produsLichid
 • Termen de valabilitate24 luni
 • Tip produsFungicid
Review-uri
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
 • SANDA
  13-11-2017
  caramba turbo pentru rapita
  produsul a fost mai scump fata de alte oferte , dar consider ca provine direct de la firma producatoare basf va multumesc pentru servcii vom vedea efectul dupa aplicare
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X