0758 24 29 18

Erbicid Express 50SG(150 gr), DuPont

DuPont
Erbicid Express 50SG(150 gr), DuPont
Descrierea Produsului

MOD DE ACTIUNE:
EXPRESS 50 SG, erbicid floarea soarelui, este absorbit prin frunze si radacini si este translocat rapid in intreaga planta. El inhiba diviziunea celulara in varfurile de crestere ale lastarilor si radacinilor plantelor sensibile. Cresterea buruienilor este oprita dupa cateva ore de la aplicare, dar simptomele vizibile apar după 5-10 zile iar moartea acestora se produce după 15-25 zile. Buruienile mai putin sensibile si cele avasante in vegetatie, este posibil sa nu moara dar raman pitice si nu mai concureaza cu plantele de cultura pentru hrana si apa. EXPRESS 50 SG are eficacitate maxima cand este aplicat in faza de crestere activa a buruienilor.

SPECTRUL DE BURUIENI:
EXPRESS 50 SG combate un spectru larg de buruieni cu frunze lata, anuala si perena, dupa cum urmeaza:
Buruieni sensibile:
Albastrita(Centaurea cyanus), Cretisoara(Aphanes arvensis), Iarba rosie(Polygonum spp), Loboda(Chenopodium spp), Loboda salbatica(Atriplex spp), Lucerna samulastra(Medicago sativa), Lungurica(Galeopsis tetrahit), Mac(Papaver rhoeas), Macris(Oxalis spp), Macris(Rumex spp), Mazariche(Vicia spp), Mustar negru(Brassica nigra), Mustar salbatic(Sinapis arvense), Neghina(Agrostemma githago), Nu-ma-uita(Myosotis arvensis), Opaita(Silene conica), Palamida(Cirsium arvense), Papadie(Taraxacum officinalis), Piciorul cocosului(Ranunculus spp), Pungulita(Thlaspi arvense), Ridiche salbatica(Raphanus raphanistum), Rocoina(Stellaria media), Romanita(Anthemis spp), Salata salbatica(Lactuca seriola), Samulastra floarea-soarelui(Heliathus annuus), Scanteiuta(Anagallis arvensis), Spalacioasa(Senecio vulgaris), Stir(Amarantus retroflexus), Traista ciobanului(Capsella bursa-pastoris), Urzica moarta(Lamium spp), Vetricea(Chrysanthemum segetum).
Burieni mediu sensibile:
Scaieti(Xanthium spp), Soparlita(Veronica spp), Trei frati patati(Viola spp), Turita(Galium aparine), Teisor(Abutilon theophrasti), Ciumafaie(Datura stramonium).
Buruieni rezistente:
Fumarita(Fumaria officinalis), Volbura(Convolvulus arvensis), toate speciile de graminee.

MOD DE INTREBUINTARE:
Se recomanda aplicarea erbicidului EXPRESS 50 SG, 30 gr/ha+Trend 90, 0.1%. Aceasta combinatie creste eficacitatea erbicidului si in cazul buruienilor mediu sensibile si rezistente la tibenuron metil. Eficacitatea maxima se obtine in faza de 2-4 frunze a buruienilor cu frunza lata anuale si in faza de rozeta a celor pene. Se administreaza in postemergenta pana in stadiul de 8 frunze la floarea soarelui. Volumul solutiei: 200-400 l/ha. Numarul maxim de tratamente/an: 1. Timpul de pauza: de la aplicare pana la recoltare nu raman reziduuri in recolta.

PREPARAREA SUSPENSIEI DE STROPIT:
Turnati cantitatea necesara de EXPRESS 50 SG in rezervorul masini pe jumatate umplut cu apa, cu agitatorul actionand pana cand produsul este complet dispersat. Continuati agitarea in timp ce se umple rezervorul cu apa. Se continua agitarea solutiei pe tot parcursul stropirii. Asigurati-va ca echipamentul de stropit este curat si in buna stare de functionare. Inaintea stropirii este necesara calibrarea echipamentului pentru asigurarea unifromitatii. Preparati numai cantitatea de solutie necesara pentru stropirea curenta. Folositi solutia imediat dupa preparare. Controlati periodic starea echipamentului de stropit. Se amesteca numai conform recomandarilor etichetei si ale specialistului.

COMPATIBILITATE:
EXPRESS 50 SG este compatibil cu majoritatea pesticidelor si fertilizantilor foliari. La amestecul in rezervor cu alti parteneri trebuie respectate strict recomandarile de amestec ale produsului partener.

PREVENIREA DERIVEI:
Luati toate masurile posibile pentru a evita deriva solutiei de stropit. Evitati deriva solutiei de stropit pe culturile alaturate sensibile precum sfecla de zahar, rapita, legumele, cartoful, pe suprafete ce urmeaza a fi cultivate sau cursurile de apa. Nu stropiti cand viteza vantului este de 15 km/ora. Potentialul derivei creste la temperatura ridicate, in timp de seceta si umiditate relativa scazuta si trebuie acordata prudenta maxima indiferent de viteza vantului. Nu tratati in conditii de inversie termica constand in curenti de aer ascendenti si cresterea temperaturii aerului cu inaltimea. Evitati pulverizarea si manipularea produsului la distanta mai mica de 20 m de bunuri, guri de drenaj, canalizare deschisa sau locuri unde apa de ploaie scursa din campul tratat ajunge in cursuri de apa temporare sau permanente. Nu stropiti la distanta mai mica de 20 m de rezervoare naturale sau artificiale de apa.

SELECTIVITATE:
Daca EXPRESS 50 SG este utilizat tinand cont de recomandarile din eticheta si dozele recomandate, produsul nu este fitotoxic.

RESTRICTII:
- nu aplicati pe culturi care sufera pe stres(seceta, temperaturi extreme, baltire, infestate de insecte, deficiente nutritive sau alti factori ce reduc cresterea);
- nu aplicati la cerealele suprasamantate cu ieruri, trifoi, alte leguminoase sau alte culturi cu frunza lata;
- nu aplicati pe culturi umezite de ploaie sau roua;
- nu aplicati prin canale de drenaj sau sisteme de irigare. Pentru evitarea contaminarii apei, produsul trebuie aplicat la o distanta de 15 mde suprafete acvatice;
- nu aplicati la culturile hidroponice sau in vase;
- nu aplicati pe solurile foarte nisipoase cu continut foarte scazut in materie organica;
- nu aplicati pe gazon si plante ornamentale;
- nu aplicati direct pe suprafete de apa. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata;
- nu se aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa.

ROTATIA CULTURILOR:
Rotatia culturilor dupa floarea soarelui tratata, nu este restrictionata. Dupa floarea soarelui tratata cu EXPRESS 50 SG este calamitata din diverse motive, se poate semana numai floarea soarelui sau cereale de primavara, dupa o aratura adanca.

PREVENIREA APARITIEI REZISTENTEI:
La utilizarea repetata a erbicidelor cu acelasi mod de actiune, timp de mai multi ani pe aceleasi tarlale, este posibila supravietuirea, inmultirea si dominatia unor biotipurilor de buruieni mai putin sensibile, aparute natural. O buruiana este considerata rezistenta la un erbicid daca supravietuieste dupa tratament aplicat corect la doza si momentul recomandat, in condtii climatice normale. Aparitia rezistentei la o specie de buruieni poate fi evitata sau intarziata prin alternarea sau amestecul produselor cu mod diferit de actiune.

 

 

Specificatiile Produsului
  • AplicarePostmergent
  • CulturaBuruieni cu frunza lata
  • Modalitate ambalareFlacon 150 gr
  • Stare produsGranule
  • Termen de valabilitate36 luni
  • Tip buruieniMonocotiledonate, Dicoltiledonate
  • Tip produsErbicid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Accesorii pentru acest produs
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X