Produse Vizualizate Recent
Nu exista nici un produs vizualizat recent.
Compara Produse
Nu ai produse in lista de comparatie.
Insemnatatea economica si ecologica a pajistilor permanente este deosebita. Aceste suprafete verzi sunt nebanuit de intim legate de viata noastra si de conservarea mediului in care traim. Aceste pajisti pot reprezenta o sursa de hrana pentru animalele domestice si salbatice, un mijloc de prevenire si combatere a eroziunii solului, dar si un mijloc de imbunatatire a structurii si fertilitatii solului.
Compozitii:
5%- trifoi alb(Trifolium repens);
20%- timoftica(Phleum pratensis);
35%- raigras peren(Lolium perenne);
25%- paius(Festuca arundinaceea);
15%- firuta(Poa pratensis).
Mixtura formata din specii de plante cu inradacinare puternica(rezista la conditi de stres termic si hidric). Se utilizeaza intr0un sistem de 3 coase/an, pentru productia de siloz sau fan.
Distanta de semanat intre randuri: 12.5-15 cm.
Norma de samanata: 35-40 kg.
Pentru obtinerea unor culturi reusite are in vedere o buna pregatire a patului germinativ. Acest lucru se realizeaza printr-o lucrare de afanare adanaca a solului(20-22 cm) in agregat cu diferite tipuri de grape sau lucrari repetate cu grapa cu discuri urmate de lucrari de nivelare si tasare.
Dupa lucrarea de semanat se executa o lucrare tavalugiure a solului pentru a pune semintele in contact cu solul fapt ce asigura o germinare rapida si uniforma. Pe parcursul perioadei de vegetatie se fac lucrari de ingrijire a pajistilor precum: fertilizarea, controlul asupra buruienilor si agentilor patogeni, indepartarea vegetatiei lemnoase, suprasamantarea, etc.