Fungicid Polyram (200 g), Basf

cod produs: 4487

Fungicid Polyram (200 g), Basf

Descrierea Produsului

Descriere produs: 

Proprietati fizico-chimice: Polyram DF se prezinta sub forma de granule uniform dimensionate, fara tendinţa de sfaramare, de culoare maronie.

Mod de actiune: Polyram DF este un fungicid pe baza de metiram, din grupa ditiocarbamaţilor. Polyram DF are acţiune prin contact, împiedica germinarea sporilor ciupercilor, avand însa efect şi asupra dezvoltarii ulterioare a tuburilor germinative. Acţiunea sa iniţiala este foarte rapida. Este perfect selectiv faţă de plantele la care se aplica.
Momentul aplicarii: Fiind un fungicid de contact, tratamentele cu fungicidul Polyram DF se aplică preventiv, respectiv înaintea instalării atacului agentului patogen. În funcţie de evoluţia condiţiilor climatice şi a evoluţiei bolii, tratamentele se repetă la un interval de 10-14 zile, iar dacă este cazul şi la intervale mai scurte.

Pregatirea soluţiei: Se va pregati înainte de utilizare în cantitatea necesara timpului de lucru. Desi are o bună dispersabilitate în apa, se recomanda agitarea soluţiei dupa eventuale pauze. Se va agita bine soluția de stropit în timpul umplerii şi aplicarii.

Tehnica de aplicare: Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în câmp a fungicidelor, utilizate în mod obişnuit la culturile sus menţionate. Se vor utiliza duze specifice aplicării fungicidelor. Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit. Se recomandă utilizarea volumului de soluţie recomandat pentru fiecare cultură în parte, respectiv pentru cartof și castraveți 600-800 l/ha, tomate 800-1000 l/ha, măr 500-1500 l/ha, păr 500-1000 l/ha, viță de vie și flori 1000 l/ha.

Nota: Se va evita ca soluţia de stropit să ajungă pe alte suprafeţe sau culturi.

Compatibilitate: Polyram DF este în general miscibil cu insecticide şi fungicide, precum şi cu îngrăşăminte foliare. Este însă recomandată utilizarea integrală a acestor eventuale amestecuri, imediat după pregătire. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilităţi.

Timp de pauza: Mar, par – 21 zile; Tomate – 7-14 zile; Cartofi – 14 zile; Viţa de vie – 56 zile; Ceapa – 7 zile, Castraveți – 3 zile.

Spectrul de activitate si mod de folosire: 
Polyram DF se utilizeaza la culturile si in dozele conforme cu tabelul de mai jos:

Cultura Spectrul Combaterii Doza
Cartof Mana cartofului/ Alternarioza 1.8 kg/ha
Ceapa Mana cepei 0.2%
Castrevti Mana Castrevetilor 0.2%
Tomate Mana tomatelor/ Septorioza/ patarea cafenie a frunzelor/ Alternarioza 0.2%
Tutun Mana tutunului 0.2%
Mar, Par Rapanul 0.25%
Viat de vie Mana vitei de vie 0.2%
Flori Rugina 0.3%

 

Specificatiile Produsului