Fungicid Captan 80 WDG(25 gr) Chemark

cod produs: 1698

Fungicid Captan 80 WDG(25 gr) Chemark

Descrierea Produsului

PROPRIETATI FIZICO CHIMICE:
Produsul CAPTAN 80 WDG este un fungicid conditionat sub forma de granule dispersibile in apa, uniforme, fara tendinta de sfaramare, de culoare beige, cu miros slab caracteristic.

MODUL DE ACTIUNE:
CAPTAB 80 WDG
este un fungicid de contact cu actiune preventiva si protectiva impotriva unui spectru larg de ciuperci fitopatogene, cu aplicare in perioada de vegetatie. Actioneaza prin blocarea proceselor de respiratie si diviziune celulara ale agentilor patogeni. In functie de conditiile climatice, CAPTAN 80 WDG are o remanenta de 7-20 de zile pe planta. Favozrizeaza cicatrizarea ranilor provocate de unii agenti externi.

MOD DE INTREBUINTARE:
CAPTAN 80 WDG
se aplica in timpul vegetatiei prin stropiri efectuate la avertizare, sau ori de cate ori este nevoie. Produsul CAPTAN 80 WDG a fost omologat pentru urmatoarele culturi si doze:

Cultura

Testul pentru care a fost vizat

Doza %;Kg/Ha

Timp de pauza

Tomate

Mana tomatelor(Phytophtora infestans)
Patarea cafenie a tomatelor(Fulvia fulva)

0,15%(1,5 kg/ha)

21

Ceapa

Mana cepei(Perenospora destructor)

0,15%(1,5 kg/ha)

14

Castraveti

Mana curcubitaceelor(Pseudoperonospora cubensis)

0,15%(1,5 kg/ha)

14

Mar

Rapan(Venturia spp.)

0,15%(2,250 kg/ha)

14

Prun

Patarea rosie a frunzelor de prun(Polystigma ruburum) Monilioza(Monilinia spp.)

0,15%(1,5 kg/ha)

14

Vita de vie

Mana vitei de vie(Plasmopara viticola)

1,250 kg/ha (in 1000 L solutie)

21

Se folosesc formule normale de apa specifice tipului de cultura si stadiului de vegetatie. Solutia de stropit se poate prepara direct in rezervorul masinii de stropit. Se calculeaza cantitatea de CAPTAN 80 WDG necesara intrgului volum de lichid, se dizolva in cativa litri de apa, se toarna sub o permanenta agitare in rezervorul umplut pe jumatate in prealabil si se completeaza cu apa la semn. In timpul tratamentului se vor folosi masini bine reglate care sa asigure o barbotare si o presiune constanta precum si duze bine calibrate pentru a realiza o stropire fina si o buna acoperire a frunzelor pe ambele suprafete. Aplicat la ultimele stropiri la mar, se imbunatateste capacitatea de pastrare si aspectul comercial, fructele capatand o culoare si o stralucire carcateristica soiului.

COMPATIBILIATE:
Produsul CAPTAN 80 WDG este compatibil cu majoritatea insecto-fungicidelor folosite in mod curent in Romania, cu exceptia polisulfurilor de calciu si bariu, a zemei bordeleze precum si a altor substante cu racti puternic alcalina. Nu se amestca cu produse uleioase. Inainte de utilizare consultati tabelele de compatibilitate si efectuati un test.

TIMP DE PAUZA: Dupa aplicarea ultimului tratament si pana la recoltare trebuie sa treaca minim 14 zile la ceapa, castraveti, pomi fructiferi si 21 de zile la tomate si vita de vie.

 

Specificatiile Produsului