0746 02 10 070758 24 29 18

Erbicid Trimmer(100 gr), Adama

Adama
-10%
Erbicid Trimmer(100 gr), Adama
Descrierea Produsului

MOD DE ACTIUNE:
TRIMMER este un erbicid selectiv, sistemic, sulfonilureic pe baza de tribenuron-metil, pentru controlul postemergent al buruienilor cu frunza lata din culturile de grau si orz. Este absorbit prin frunze si radacini si este rapid translocat in intreaga planta. Inhiba diviziunea celulara in varfurile de crestere ale lastarilor si radacinilor la buruienile sensibile. Cresterea buruienilor este oprita la cateva ore dupa aplicare, dar simptomele vizibile apar la 5-10 zile si moartea buruienilor are loc dupa 15-25 zile de la aplicare. TRIMMER are eficacitate maxima cand este aplicat in faza de crestere activa a buruienilor.

MOD DE INTREBUINTARE:
Grau si orz:
TRIMMER se aplica in primavara din stadiul de 2 frunze ale culturii pana la aparitia frunzei stindard (intre BBCH 12 si BBCH 39), pentru combaterea buruienilor cu frunza lata, anuale in stadiul optim de 2-4 frunze si perene in stadiul de rozeta.
Doza omologata la grau: 15-20 gr/ha
Doza omologata la orz: 10-15 gr/ha
Volumul de suspensie la aplicarea terestra este de 200-400 l/ha.
Se recomanda aplicarea unui singur tratament pe an.
Timp de pauza: de la aplicare pana la recoltare nu raman reziduuri in recolta. Nu se trateaza mai tarziu de frunza stindard.

SPECTRUL DE BURUIENI COMBATUTE:
Specii sensibile: Agrostema githago(neghina); Amaranthus retroflexus(stir); Anagallis arvensis (scanteiuta); Anthemis spp.(romanita de camp); Atriplex spp.(loboda salbatica); Arenaria spp.(studenita); Bifora radians(iarba puturoasa); Brassica nigra(mustar negru); Capsella bursa-pastoris(traista ciobanului); Chenopodium spp.(spanac salbatic); Cirsium arvense(palamida); Diplotaxis erucoides(puturoasa); Erodium cicutarium(pliscul cocorului); Galeopsis tetrahit(lungurica); Geranium spp.(ciocul berzei); Helianthus annuus(floarea soarelui, samulastra din hibrizi nerezistenti la tribenuron); Lactuca seriola(salata salbatica); Lamium spp.(urzica moarta); Linaria spp.(linarita); Lithospermum arvense(mei pasaresc); Matricaria spp.(musetel); Medicago sativa(lucerna, samulastra); Myosotis arvensis(nu ma uita); Oxalis spp.(macris); Papaver rhoeas(mac); Plantago major(patlagina); Polygonum persicaria(ardeiul broastei); Ranunculus spp.(piciorul cocosului); Raphanus raphanistrum(ridiche salbatica); Senecio vulgaris(spalacioasa); Silene conica(pansele); Sinapis arvensis(mustar salbatic); Sonchus arvensis(susai); Stellaria media(rocoina); Silybum marianum(armurariu); Sisymbrium spp.(brancuta); Spergula arvensis(hrana vacii); Thlaspi arvense(pungulita); Vicia sativa(mazariche); Viola arvensis(panseluta de camp).
Specii mediu sensibile: Centaurea cyanus(albastrita); Chrysanthemum segetum(vetricea); Malva spp.(nalba salbatica); Polygonum aviculare(troscot); Polygonum convolvulus(hrisca urcatoare); Taraxacum officinalis(papadie); Viola tricolor(trei frati patati).
Specii rezistente: Convolvulus arvensis(volbura); Fumaria officinalis(fumarita); Galium aparine(turita); Veronica hederifolia(doritoare).

PREPARAREA SUSPENSIEI DE STROPIT:
Turnati cantitatea necesara de TRIMMER in rezervorul masini pe jumatate umplut cu apa, cu agitatorul actionand pana cand produsul este complet dispersat. Continuati agitarea in timp ce se umple rezervorul cu apa. Se continua agitarea solutiei pe tot parcursul stropirii. Asigurati-va ca echipamentul de stropit este curat si in buna stare de functionare. Inaintea stropirii este necesara calibrarea echipamentului pentru asigurarea unifromitatii. Preparati numai cantitatea de solutie necesara pentru stropirea curenta. Folositi solutia imediat dupa preparare. Controlati periodic starea echipamentului de stropit. Daca se recurge la amestecuri in rezervor se adauga intai TRIMMER apoi partenerul de amestec si ultimul va fi surfanctantul. Se amesteca numai conform recomandarilor etichetei si ale specialistului.

COMPATIBILITATE:
TRIMMER poate fi amestecat in rezervor cu alte erbicide si majoritatea fungicidelor omologate. In combinatie cu alte produse omologate se respecta cu strictete recomandarile partenerului. Pentru a creste eficacitatea si spectrul de combatere, TRIMMER se poate amesteca cu bromoxinil, MCPA, 2.4D, fluroxipir sau alte produse omologate. Se amesteca cu alti parteneri dupa urmatoarea regula: in rezervorul masini se toarna intai TRIMMER, apoi erbicidul partener si la final surfactantul.

PREVENIREA DERIVEI:
Luati toate masurile posibile pentru a evita deriva solutiei de stropit. Evitati deriva solutiei de stropit pe culturile alaturate sensibile precum sfecla de zahar, rapita, legumele, cartoful, pe suprafete ce urmeaza a fi cultivate sau cursurile de apa. Nu stropiti cand viteza vantului este de 15 km/ora. Potentialul derivei creste la temperatura ridicate, in timp de seceta si umiditate relativa scazuta si trebuie acordata prudenta maxima indiferent de viteza vantului. Nu tratati in conditii de inversie termica constand in curenti de aer ascendenti si cresterea temperaturii aerului cu inaltimea. Evitati pulverizarea si manipularea produsului la distanta mai mica de 20 m de bunuri, guri de drenaj, canalizare deschisa sau locuri unde apa de ploaie scursa din campul tratat ajunge in cursuri de apa temporare sau permanente. Nu stropiti la distanta mai mica de 20 m de rezervoare naturale sau artificiale de apa.

SELECTIVITATE:
Daca TRIMMER este utilizat tinand cont de recomandarile din eticheta si dozele recomandate, produsul nu este fitotoxic.

RESTRICTII:
- nu aplicati pe culturi care sufera pe stres(seceta, temperaturi extreme, baltire, infestate de insecte, deficiente nutritive sau alti factori ce reduc cresterea);
- nu aplicati la cerealele suprasamantate cu ieruri, trifoi, alte leguminoase sau alte culturi cu frunza lata;
- nu aplicati TRIMMER daca inainte a fost utilizat alt erbicid silfonilureic pe aceeasi cultura;
- nu aplicati pe culturi umezite de ploaie sau roua;
- nu aplicati prin canale de drenaj sau sisteme de irigare.;
- nu aplicati la culturile hidroponice sau in vase;
- nu aplicati pe solurile foarte nisipoase cu continut foarte scazut in materie organica;
- nu aplicati pe gazon si plante ornamentale;
- nu aplicati direct pe suprafete de apa. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata;
- nu se aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa.

ROTATIA CULTURILOR:
Rotatia culturilor dupa aplicarea erbicidului TRIMMER nu este restrictionata in cazul compromiterii culturii de cereale tratate cu TRIMMER, indiferent de cauza, se pot resemana numai cereale de primavara dupa aratura adanca.

PREVENIREA APARITIEI REZISTENTEI:

La utilizarea repetata a erbicidelor cu acelasi mod de actiune, timp de mai multi ani pe aceleasi tarlale, este posibila supravietuirea, inmultirea si dominatia unor biotipurilor de buruieni mai putin sensibile, aparute natural. O buruiana este considerata rezistenta la un erbicid daca supravietuieste dupa tratament aplicat corect la doza si momentul recomandat, in condtii climatice normale. Aparitia rezistentei la o specie de buruieni poate fi evitata sau intarziata prin alternarea sau amestecul produselor cu mod diferit de actiune.

Specificatiile Produsului
  • AplicarePostmergent
  • CulturaGrau, Orz
  • Modalitate ambalareFlacon 100 gr
  • Stare produsGranule
  • Termen de valabilitate36 luni
  • Tip buruieniDicoltiledonate
  • Tip produsErbicid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Accesorii pentru acest produs
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X