0758 24 29 18

SUPORT PENTRU ALCOOLMETRU ALAMBIC, 3 DIAMETRE

Fabrica de tuica
-16%
SUPORT PENTRU ALCOOLMETRU ALAMBIC, 3 DIAMETRE
Descrierea Produsului

Descriere: 


Suportul pentru alcoolmetru reprezinta un accesoriu profesional si este proiectat doar pentru: alambicurile cu volume incepand de la 10 litri - pentru distilarea din lichide si de la 20 litri pentru distilarea compozitiei din borhot.
In timpul procesului de distilare, pentru o precizie inalta si pentru o calitate de exceptie a tuicii / palincii, este foarte important sa se separe rezultatele de distilat in ceea ce priveste procentul de alcool: Fruntea, Mijlocul si Coada.
Ponderea fractiunii „frunti” este de 1-2% fata de volumul distilatului crud si cu taria de peste 72% volume alcool.
Fractiunea „mijloc” se obtine cand taria distilatului in fierbere incepe se scada sub 72% vol. alcool pana ajunge la 20-25% vol.
„Cozile” reprezinta substantele greu volatile care distila la urma, cand temperatura din cazan este mai ridicata. In cazan, dupa terminarea distilarii, ramane un reziduu numit „borhot epuizat” fara nici o tarie alcoolica.

Suportul pentru alcoolmetru, denumit in Portugalia si "Gat de Papagal", care se ataseaza la teava de iesire a vasului de racire, este construit pentru a pozitiona in interior un alcoolmetru (acesta nu este inclus). Alcoolmetrul astfel pozitionat in suport, ofera  informatii constante si exacte cu privire la nivelul de alcool al distilatului care iese din Vasul de Racire, pe tot parcursul procesului de distilare.

Distilatul intra si se deplaseaza in jos spre tubul Suportului din Cupru(care este conectat la Iesirea Racitorului), apoi urca spre zona superioara de colectare (palnia) cu iesire finala, unde alcoolmetrul pluteste in lichid. In functie de densitatea distilatului, alcoolmetrul se va ridica sau va cobori. Citirea se realizeaza in punctul in care suprafata superioara a lichidului atinge alcoolmetrul, oferind astfel o citire exacta a procentului alcoolic din distilat.

Beneficii:

Suportul pentru alcoolmetru include trei cuplaje separate cu diametre diferite de conectare, astfel incat sa poata fi utilizat cu oricare dintre modelele noastre de alambicuri.

 

 

Specificatiile Produsului
  • Tip produsSuport pentru alcoolmetru
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X