0758 22 57 88

Seminte gazon pentru renovare/regenerare Grass Fix Turfline 7.5 Kg

DLF TRIFOLIUM
Seminte gazon pentru renovare/regenerare Grass Fix Turfline 7.5 Kg
Descrierea Produsului

Descriere:

Mixtura Turfline Grass Fix este un gazon pentru reparat peluzele uscate sau imbatranite. Turfline Grass Fix se adreseaza regiunilor reci si temperate. Turfline Grass Fix contine ierburi care se instaleaza rapid si usor pentru regenerarea unui gazon deteriorat. Fiecare samanta este acoperita cu fertilizatorul ISeed pentru a asigura cea mai viguroasa instalare si crestere initiala. Masa crescuta a fiecarei seminte usureaza insamantarea.

Daca doriti gazonul perfect, adica rezistent la uzura, seceta sau poate cu crestere redusa si densa, veti gasi un amestec in cadrul gamei Turfline care sa se potriveasca exact nevoilor dumneavoastra. Standardele ridicate privind calitatea si aspuctul gazonului Turfline sunt rezultatul inovatiei si dezvoltarii atente a fiecarei mixturi.
Samanta pentru iarba este testata si incercata in diverse conditii climatice locale si are cea mai inalta calitate certificata in Europa.

 

Compozitie:

Mixtura pentru regiunile reci si temperate:

Poa Pratensis 10 %
Lolium Perenne 60 %
Festuca Rubra Rubra 30 %

 

 

Norma de insamantare

3kg la 120 mp atat pentru regiunile reci si temperate cat si pentru zonele calde si uscate.

 

Iseed:

Beneficii : aplicare nutritiva targetata (hraneste samanta, nu buruienile)
                toleranta mai buna la uzura
                rezultate imbunatatite garantate(30% mai multe plante, 30% radacini mai lungi) 
                calitate suplimentara a gazonului (16-34% mai multe plante, 18-85% radacini mai lungi, 0% buruieni)
                ecologic (reduce pierderea de ingrasaminte in mediul inconjurator)
                durata de productie mai scurta economisind pana la 33% din timp

iSeed® este o soluție patentată de acoperire a semințelor nutritive, concentrându-se în special pe îmbunătățirea utilizării nutrienților în stadiile incipiente ale creșterii plantelor. iSeed pentru ierburi este exclusiv comercializat de către DLF și este utilizat atât pentru furaje, cât și pentru amestecuri de semințe de iarbă pentru gazon / amenajare.

Semințele de iarbă sunt mici și conțin foarte puțini nutrienți depozitați. Semințele de iarbă sunt adesea însămânțate în sol rece cu disponibilitate scăzută P (și N). Cu iSeed®, fiecare sămânță are propriul strat de azot și fosfor și il utilizează eficient pentru germinare. Creșterea puternică, timpurie este importantă pentru stabilirea plantelor și succesul în lupta împotriva buruienilor și a stresului. Straturile de îngrășăminte existente conțin maximum 1-2% N. Nivelurile mai ridicate sunt fitotoxice. iSeed® conține până la 20% N, fără a afecta semințele sau răsadurile.

Utilizare eficienta a nutrientilor. Îngrășământul poate fi aplicat în mai multe moduri: difuzare, bandă, în rândul semințelor sau ca strat de semințe. Fosforul, ca aplicație de preselecție, este foarte important pentru înființarea timpurie. La difuzarea îngrășămintelor, rata de utilizare a fosforului este în general de 5-10%. Aplicarea benzii de sub rândul semințelor poate crește această valoare până la 10% și introducerea îngrășământului în rândul semințelor la 15%.Plasarea îngrășământului într-o acoperire de semințe este cea mai eficientă, iar rata de utilizare va crește la 20%. Ultimele trei metode pot acționa și mai repede decât aplicația de difuzare, deoarece îngrășământul este aplicat în sol. Acesta este un avantaj, mai ales atunci când este suprasolicitat. Fosforul din sol este ușor de fixat în forme care nu sunt disponibile pentru absorbția plantelor, astfel încât, cu cât semințele sunt mai aproape de nutrienți, cu atât viteza de utilizare este mai bună. Cu iSeed®, nutrienții principali sunt atașați la semințele germinative și la dezvoltarea rădăcinilor, astfel încât substanțele nutritive sunt preluate rapid și eficient. Rădăcinile și lăstarii cresc rapid și răsadurile devin puternice și viguroase. Acest lucru îmbunătățește utilizarea tuturor nutrienților solului disponibil și reduce pierderile de nutrienți în mediul înconjurător.      

 

 Tehnici de infiintare a unui gazon nou:


1. Pregatirea terenului
Pregatiti terenul, fie prin sapare, fie cu ajutorul unui motocultor. Nivelati terenul daca este nevoie. Cu cat este mai bine pregatit patul de insamantare, cu atat va fi mai buna calitatea gazonului. Un bun drenaj este important, iar sapatul adanc va fi de ajutor.

2. Greblati pamantul
Greblati pamantul. Aerati sau spargeti bulgarii de pamant si greblati din nou. La final adaugati ingrasamant si greblati pentru a stimula fixarea si dezvoltarea radacinilor.

3. Semanati
Alegeti un amestec din gama Turfline. Amestecurile pot fi insamantate in orice moment, incepand de primavara si pana la sfarsitul toamnei. Semanati in doua directii pentru o distributie uniforma.

4. Acoperiti samanta
Greblati din nou solul pentru a acoperi semintele. Pentru solurile nisipoase sau afanate tavalugiti solul dupa greblare.

5. Adancimea de insamantare
Pentru a asigura germinarea si fixarea, adancimea perfecta de insamantare este de 1 cm.

6. Irigati
Mentineti patul de insamantare umed irigandu-l cu ajutorul unui pulverizator fin.

7. Tundeti gazonul
Prima tundere nu trebuie facuta la o inaltime mai mica de 6-8 cm. Reduceti treptat inaltimea pana ajungeti la inaltimea ideala de 3-4 cm.

 

Tehnici de imbunatatire a gazonului existent:

1. Tundeti scurt
Primul pas este tunderea cu atentie a gazonului. Alegeti o perioada cand iarba nu este umeda. Eliminati toata iarba taiata.

2. Greblati gazonul
Greblati gazonul pentru a rupe si a elimina toata iarba uscata.

3. Semanati
Alegeti un amestec Turfline adecvat. Grass Fix este o alegere buna pentru suprainsamantare. Semanati in doua directii pentru o distributie uniforma.

4. Fertilizati gazonu
Fertilizati gazonul cu un ingrasamant de calitate care contine azot, fosfor si potasiu, bogat in azot primavara si redus toamna.

5. Greblati gazonul
Greblati zona pentru ca samanta si ingrasamantul sa intre in contact cu umezeala pentru a imbunatati germinarea. Aerati usor daca este posibil.

6. Irigati gazonul
Patul de insamantare trebuie sa fie permanent umed. Irigarea trebuie limitata dupa fixare. Udati intre 30-40mm la un moment dat pentru a asigura prinderea adanca a radacinilor.

7. Tunderea gazonului
Prima data, peluza de gazon nu trebuie tunsa la o inaltime mai mica de 6-8 cm. Apoi o puteti tunde pana la 3-4cm.

 

 

 

 

Specificatiile Produsului
  • Modalitate ambalareSac 7.5 kg
  • Suprafata acoperita250 mp
  • Tip gazonGazon regenerare
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Accesorii pentru acest produs
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X