0758 22 57 88

Seminte gazon pentru instalare rapida Turbo Turfline 7.5 Kg

DLF TRIFOLIUM
Seminte gazon pentru instalare rapida Turbo Turfline 7.5 Kg
Descrierea Produsului

Descriere:

Mixtura Turfline Turbo este un gazon cu instalare rapida. Mixtura Turfline Turbo contine unicul Raigras peren pentru gazon care este iarba cu germinarea cea mai rapida. In acelasi timp Quick Action asigura cea mai buna instalare si crestere si se prezinta bine chiar si la temperaturi reduse primavara devreme sau toamna tarziu.

Daca doriti gazonul perfect, adica rezistent la uzura, seceta sau poate cu crestere redusa si densa, veti gasi un amestec in cadrul gamei Turfline care sa se potriveasca exact nevoilor dumneavoastra. Standardele ridicate privind calitatea si aspuctul gazonului Turfline sunt rezultatul inovatiei si dezvoltarii atente a fiecarei mixturi.
Samanta pentru iarba este testata si incercata in diverse conditii climatice locale si are cea mai inalta calitate certificata in Europa.

 

Compozitie:

Mixtura pentru regiunile reci si temperate:

Festuca Rubra Rubra 50 %
Lolium Perenne 30 %
Raigras Anual Gazonabil 15 %
Poa Pratensis 5 %


 

Norma de insamantare

3kg la 120 mp atat pentru regiunile reci si temperate cat si pentru zonele calde si uscate.

 

Quick Action:

Quick Action, ultima inovaţie a celor de la DLF Trifolium este acum disponibilă în două amestecuri din gama Turfline: cea mai nouă mixtură Turfline, TURBO şi varianta îmbunătăţită a amestecului SPORT. Quick Action este o variantă perfecţionată de raigras peren, care se fixează mai bine în sol, se dezvoltă bine şi la temperaturi scăzute, iar în plus are o toleranţă unică şi nemaivăzută la stresul cauzat de secetă şi boli.

Turfline Turbo este ideal atât pentru instalarea unei peluze noi dar şi pentru supraînsămânţarea unei peluze existente. Avantajele la care vă puteţi aştepta de la Turfline Turbo sunt instalare rapidă chiar şi la temperaturi scăzute. Acestea se datorează caracteristicilor raigrasului anual gazonabil si a inovaţiei Quick Action. Instalarea rapidă împiedică creşterea buruienilor. Germinarea la temperaturi scăzute înseamnă că gazonul îşi va menţine culoarea verde atât la începutul cât şi la sfârşitul sezonului. Toleranţa la uzură este unul din beneficiile majore ale gazonului Turfline Turbo. Rezistenţa crescută la trafic intens face ca acest gazon să fie perfect pentru o familie activă care practică sporturi în curtea casei, etc.

Atunci cînd este utilizat la supraînsămânţare, Turfline Turbo are avantajul de a nu se deosebi de gazonul existent (diferenţa de culoare este minimă).

Turfline Sport a fost îmbunătăţit cu Quick Action. Rezultă astfel un gazon pentru sport cu toleranţă ridicată la stres, secetă şi boli. Unul din avantajele majore ale Turfline Sport este acela că peluza arată bine primăvara devreme dar şi toamna târziu, datorită instalării rapide şi a dezvoltării bune în condiţii de temperaturi scăzute.

Cu aceste două noi mixturi Turfline cu Quick Action veţi avea parte de beneficii pe care numai DLF Trifolium le poate oferi.

 

Tehnici de infiintare a unui gazon nou:

1. Pregatirea terenului
Pregatiti terenul, fie prin sapare, fie cu ajutorul unui motocultor. Nivelati terenul daca este nevoie. Cu cat este mai bine pregatit patul de insamantare, cu atat va fi mai buna calitatea gazonului. Un bun drenaj este important, iar sapatul adanc va fi de ajutor.

2. Greblati pamantul
Greblati pamantul. Aerati sau spargeti bulgarii de pamant si greblati din nou. La final adaugati ingrasamant si greblati pentru a stimula fixarea si dezvoltarea radacinilor.

3. Semanati
Alegeti un amestec din gama Turfline. Amestecurile pot fi insamantate in orice moment, incepand de primavara si pana la sfarsitul toamnei. Semanati in doua directii pentru o distributie uniforma.

4. Acoperiti samanta
Greblati din nou solul pentru a acoperi semintele. Pentru solurile nisipoase sau afanate tavalugiti solul dupa greblare.

5. Adancimea de insamantare
Pentru a asigura germinarea si fixarea, adancimea perfecta de insamantare este de 1 cm.

6. Irigati
Mentineti patul de insamantare umed irigandu-l cu ajutorul unui pulverizator fin.

7. Tundeti gazonul
Prima tundere nu trebuie facuta la o inaltime mai mica de 6-8 cm. Reduceti treptat inaltimea pana ajungeti la inaltimea ideala de 3-4 cm.

 

Tehnici de imbunatatire a gazonului existent:

1. Tundeti scurt
Primul pas este tunderea cu atentie a gazonului. Alegeti o perioada cand iarba nu este umeda. Eliminati toata iarba taiata.

2. Greblati gazonul
Greblati gazonul pentru a rupe si a elimina toata iarba uscata.

3. Semanati
Alegeti un amestec Turfline adecvat. Grass Fix este o alegere buna pentru suprainsamantare. Semanati in doua directii pentru o distributie uniforma.

4. Fertilizati gazonu
Fertilizati gazonul cu un ingrasamant de calitate care contine azot, fosfor si potasiu, bogat in azot primavara si redus toamna.

5. Greblati gazonul
Greblati zona pentru ca samanta si ingrasamantul sa intre in contact cu umezeala pentru a imbunatati germinarea. Aerati usor daca este posibil.

6. Irigati gazonul
Patul de insamantare trebuie sa fie permanent umed. Irigarea trebuie limitata dupa fixare. Udati intre 30-40mm la un moment dat pentru a asigura prinderea adanca a radacinilor.

7. Tunderea gazonului
Prima data, peluza de gazon nu trebuie tunsa la o inaltime mai mica de 6-8 cm. Apoi o puteti tunde pana la 3-4cm.

 

 

 

 

Specificatiile Produsului
  • Modalitate ambalareSac 7.5 kg
  • Suprafata acoperita250 mp
  • Tip gazonGazon universal
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Accesorii pentru acest produs
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X