Produse Vizualizate Recent
Nu exista nici un produs vizualizat recent.
Compara Produse
Nu ai produse in lista de comparatie.
Descriere:
Mixtura Turfline Eco Lawn este un gazon ecologic. Mixtura Turfline Eco Lawn se adreseaza regiunilor reci si temperate. Eco Lawn are o nevoie limitata de irigare si fertilizatori datorita continutului de Microclover. Microclover pastreaza azotul si hraneste firul de iarba si in perioadele de seceta. Acest lucru asigura o peluza verde pe durata intregului sezon.
Daca doriti gazonul perfect, adica rezistent la uzura, seceta sau poate cu crestere redusa si densa, veti gasi un amestec in cadrul gamei Turfline care sa se potriveasca exact nevoilor dumneavoastra. Standardele ridicate privind calitatea si aspuctul gazonului Turfline sunt rezultatul inovatiei si dezvoltarii atente a fiecarei mixturi.
Samanta pentru iarba este testata si incercata in diverse conditii climatice locale si are cea mai inalta calitate certificata in Europa.
Compozitie:
Mixtura pentru regiunile reci si temperate:
Festuca Rubra Trichophylla | 12 % |
Poa Pratensis | 5 % |
Lolium Perenne | 35 % |
Microclover | 3 % |
Festuca Rubra Rubra | 45 % |
Norma de insamantare
3kg la 120 mp atat pentru regiunile reci si temperate cat si pentru zonele calde si uscate.
Microclover:
Beneficii salveaza/pastreaza azotul din ingrasamant
asigura un gazon verde din primavara pana in toamna
asigura o acoperire buna a solului
Culoare frumoasa de verde inchis pe toata perioada sezonului. Microclover are grija ca toata iarba sa se hraneasca bine cu azot. In acelasi timp microclover are o culoare densa inchisa iar impreuna confera peluzei o culoare frumoasa verde inchis din primavara si pana in toamna.
Toleranta imbunatatita la seceta. Includerea microclover in amestecurile de iarba are ca efect faptul ca gradul de umbrire al solului este mai mare si umiditatea este retinuta mai mult in verile secetoase. Culoarea verde inachis sustine aspectul luxuriant al ierbii in perioadele dificile de seceta.
Gazon foarte sanatos. Alimentarea constanta a ierbii cu azot din Microclover asigura o crestere frumoasa si mai uniforma a ierburilor din amestec. Cresterea vitala mentine ierburile sanatoase si fara boli.
Tehnici de infiintare a unui gazon nou:
1. Pregatirea terenului
Pregatiti terenul, fie prin sapare, fie cu ajutorul unui motocultor. Nivelati terenul daca este nevoie. Cu cat este mai bine pregatit patul de insamantare, cu atat va fi mai buna calitatea gazonului. Un bun drenaj este important, iar sapatul adanc va fi de ajutor.
2. Greblati pamantul
Greblati pamantul. Aerati sau spargeti bulgarii de pamant si greblati din nou. La final adaugati ingrasamant si greblati pentru a stimula fixarea si dezvoltarea radacinilor.
3. Semanati
Alegeti un amestec din gama Turfline. Amestecurile pot fi insamantate in orice moment, incepand de primavara si pana la sfarsitul toamnei. Semanati in doua directii pentru o distributie uniforma.
4. Acoperiti samanta
Greblati din nou solul pentru a acoperi semintele. Pentru solurile nisipoase sau afanate tavalugiti solul dupa greblare.
5. Adancimea de insamantare
Pentru a asigura germinarea si fixarea, adancimea perfecta de insamantare este de 1 cm.
6. Irigati
Mentineti patul de insamantare umed irigandu-l cu ajutorul unui pulverizator fin.
7. Tundeti gazonul
Prima tundere nu trebuie facuta la o inaltime mai mica de 6-8 cm. Reduceti treptat inaltimea pana ajungeti la inaltimea ideala de 3-4 cm.
Tehnici de imbunatatire a gazonului existent:
1. Tundeti scurt
Primul pas este tunderea cu atentie a gazonului. Alegeti o perioada cand iarba nu este umeda. Eliminati toata iarba taiata.
2. Greblati gazonul
Greblati gazonul pentru a rupe si a elimina toata iarba uscata.
3. Semanati
Alegeti un amestec Turfline adecvat. Grass Fix este o alegere buna pentru suprainsamantare. Semanati in doua directii pentru o distributie uniforma.
4. Fertilizati gazonu
Fertilizati gazonul cu un ingrasamant de calitate care contine azot, fosfor si potasiu, bogat in azot primavara si redus toamna.
5. Greblati gazonul
Greblati zona pentru ca samanta si ingrasamantul sa intre in contact cu umezeala pentru a imbunatati germinarea. Aerati usor daca este posibil.
6. Irigati gazonul
Patul de insamantare trebuie sa fie permanent umed. Irigarea trebuie limitata dupa fixare. Udati intre 30-40mm la un moment dat pentru a asigura prinderea adanca a radacinilor.
7. Tunderea gazonului
Prima data, peluza de gazon nu trebuie tunsa la o inaltime mai mica de 6-8 cm. Apoi o puteti tunde pana la 3-4cm.