0758 24 29 18

Insecticid Runner 2F(500 ml) Dow AgroScience

Dow AgroScience
Insecticid Runner 2F(500 ml) Dow AgroScience
Descrierea Produsului

PROPRIETATI FIZICO CHIMICE:
RUNNER 2F este formulat ca suspensie ce contine 240 gr/l metoxifenozid. Se prezinta sub forma de suspensie fina, omogena, mobila, cu tendinta de depunere in timp dar cu o buna capacitate de revenire in sistem omogen, de culoare bej.

MOD DE ACTIUNE:
RUNNER 2F este reprezentantul cele de-a doua generatii de insecticide pentru lepidoptere care imita modul de actiune al hormonului ecdysone-hormonul naparlili. RUNNER 2F actioneaza, in primul rand prin ingestie dar si prin contact. Are activitate transalminara si efect ovocid. Actioneaza asupra lepidopterelor incepand de la ou si pana la larve de varsta a II a. RUNNER 2F accelereaza naparlirea prematura a larvelor, fapt care le cauzeaza moartea. La cateva ore dupa ingestia produsului, larvele inceteaza hranirea, nu se mai deplaseaza, iar dupa 1-2 zile mor din lipsa de apa si hrana. Larvele care au fost expuse unei doze insuficiente mor adesea in staadiul de pupa sau evolueaza in stadiul de adult steril. RUNNER 2F protejeaza cultura timp de 14-21 zile, in functie de doza aplicata si de viteza de crestere a plantelor.

MOD DE INTREBUINTARE:
Momentul aplicarii este crucial in combaterea larvelor si este dependent de momentul in care incepe hranirea larvelor din specia respectiva. Pentru larvele lepidopterelor minatoare se va aplica cu putin timp inainte de eclozare, inainte ca larvele sa inceapa sa se hraneasca(in timp ce adultii mai depun ponta). Pentru larvele lepidopterelor defoliatoare se va aplica atunci cand primele larve incep sa se hraneasca, la avertizare. La efectuarea tratamentului se va urmari  turbionarea frunzisului pentru o mai buna  acoperire cu insecticid, intrucat RUNNER 2F trebuie sa fie ingerat de catre larve pentru a se obtine eficacitatea maxima.

DOZE OMOLOGATE:

Cultura Daunator Doza
Mar Cydia pomonella
Adoxophyes reticulana
0.04%(0.6 l/ha in 1500 l solutie)
0.04%(0.6 l/ha in 1500 l apa)
Vita de vie Lobesia botrana 0.03%(0.3 l/ha in 1000 l solutie)
Varza Mamestra brassicae
Pieris rapae
0.04%

TIMP DE PAUZA:
Dupa aplicarea tratamentului si pana la recoltare trebuie sa treaca 14 zile la pomii fructiferi si vita de vie si 1 zi la legume.

PREPARAREA SOLUTIEI:
Se agita bine flaconul inainte de folosire. Se umple pe jumatate rezervorul masinii de stropit cu apa curata si se incepe agitarea. Se adauga doza de produs necesara, dupa care se adauga restul de apa. Containerele goale vor fi supuse unei trile clatiri cu apa, air solutia obtinuta va fi si ea adaugata solutiei din rezervorul masinii de stropit. Solutia din rezervorul masinii de stopit trebuie agitata permanent, pe toata durata tratamentului precum si in pauzele tehnologice.

NOTA:
Produsul RUNNER 2F aplicat singut nu este spalat de ploaie la sase ore dupa aplicare.

COMPATIBILITATE:
Produsul RUNNER 2F poate fi aplicat in combinatie cu alte produse, daca recomandarile de pe eticheta produselor nu restrictioneaza acest lucru. Amestecurile din rezervorul masinii de stropit vor trebui agitate in permanenta, pentru o buna omogenizare. In cazul utilizarii amestecurilor, ordinea adaugarii produselor in masina de stopit este urmatoarea: granule solubile in apa, pulberi umectabile, suspensii concentrate, concentrate emulsionabile, solutii concentrate. Fiecare produs va fi adaugat dupa ce rezervorul a fost umplut cu apa pe jumatate si va fi bine omogenizat, inainte de adaugarea urmatorului produs. Produsul RUNNER 2F poate fi combinat cu fungicide, erbicide, insecticide, fertilizanti lichizi si regulatori de crestere, respectand recomandarile de pe eticheta produselo. Pentru o mai buna sigurabta, se vor consulta listele de compatibilitati si se va face un test practic.

Specificatiile Produsului
  • CulturaViță de vie, Măr, Varză
  • Modalitate ambalareBidon 500 ml
  • Stare produsLichid
  • Termen de valabilitate24 luni
  • Tip produsInsecticid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X