0758 24 29 18

Erbicid Pulsar 40(5 L) Basf

Basf
Erbicid Pulsar 40(5 L) Basf
Descrierea Produsului

PROPRIETATI FIZICO CHIMICE:
PULSAR 40 se prezinta sub forma de lichid omogen, mobil de culoare brun-verzui.

MOD DE ACTIUNE:
PULSAR 40  este un erbicid pe baza de imazamox, din grupa imidazolinonelor. Substanta activa, imazamox, este preluata de plante in special prin frunze, dar si prin radacini. Datorita activitatii reziduale la nivelul solului, produsul PULSAR 40 asigura combaterea buruienilor in curs de rasarire si a unui nou val de buruieni. Plantele mor la 7-14 zile de la aplicare. In planta substanta activa este preluata pana la nivelul zonelor de crestere unde blocheaza sinteza aminoacizilor esentiali, responsabili de cresterea si diviziunea celulara.

SPECTRUL DE ACTIVITATE:
PULSAR 40 este un erbicid care combate buruieni anuale dicotiledonate si unele monocotiledonate anuale in culturile de soia, lucerna si floarea soarelui – hibrizi de tip Clearfield si orez de tip Clearfield. Buruieni sensibile sunt majoritatea buruienilor dicotiledonate anuale de exemplu: Abutilon theophrasti(Teisor), Amaranthus spp. (Stir), Ambrosia elatior(Ambrozie), Datura stramonium(Ciumafaie), Solanum nigrum (Zarna), Xanthium strumarium(Cornaci). Unele monocotiledonate anuale: Digitaria sanguinalis (Meisor rosu), Echinochloa cruss-galli(Iarba barboasa), Setaria viridis(Mohor), Panicum milliaceum(Mei salbatic). Are efect de stoparte a cresterii buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate perene cum ar fi Cirsium arvense(Palamida), Convolvulus arvensis(Volbura), Sorghum halepense(Costrei), Agropyrum repens(Pir). De asemenea, produsul PULSAR 40 combate Orobanche cumana(Lupoaia).

MOD DE FOLOSIRE:
PULSAR 40 se utilizeaza la culturile si in dozele conforme cu tabelul de mai jos:

Cultura Spectru combaterii Doza(l/ha)
Soia Buruieni anuale dicotiledonate si unele monocotiledonate 0.75-1.0 l/ha postemergent timpuriu
Lucerna

Buruieni dicotiledonateanuale (Sinapis,Raphanus, Amaranthus,Solanum, Xanthium)
si unele monocotiledonate

- singur 1,0 - 1.2 l/ha (doza mica la infestarea cu buruieni anuale sensibile)(buruieni mici 2-4 frunze, lucerna minim 3 perechi de frunze trifoliate)
- asociat cu adjuvant 1,2 l/ ha+adjuvant (in conditii de faza avansata a buruienilor sau in conditii de seceta)
Floarea soarelui(rezistenta cu hibrizi
de tip IR, IT)
Buruieni dicotiledonate anuale(exclusiv Hibiscus, Portulaca,Chenopodium,Polygonum), partial monocotiledonate anuale
Orobanche cumana
1,2 l/ha singur sau asociat cu un adjuvant; postemergent (floarea- soarelui 4-6 frunze,buruieni dicotiledonate anuale 2-4 frunze)

Mazare Buruieni dicotiledonate anuale (exceptie Polygonum,Chenopodium)
si unele monocotiledonate anuale (Setaria,Echinochloa)
0,75 – 1 l/ha, postemergent timpuriu (in functie de infestare si dominanta buruienilor) 
Orez-soiuri rezistente la erbicide
imidazolinone(de tip Clearfield)
Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale 0,875 l/ha postemergent(de la 3-4 frunze pana la faza de 5-6 frunze a plantei de orez)(2 tratamente)

MOMENTUL APLICARII:
Soia, mazare: se aplica postemergent timpuriu, in momentul in care buruienile dicotiledonate anuale sunt in faza de 2-4 frunze, iar cele monocotiledonate anuale in faza de 1-3 frunze pana la infratire.
Lucerna: se aplica in anul I al culturii respectand aceleasi recomandari privind faza de dezvoltare a buruienilor. Pentru lucerna in anul II si urmatorii se va aplica in timpul repausului vegetativ.
Floarea-soarelui, hibrizi de tip Clearfield: se aplica postemergent, cand plantele cultivate au 4-6 frunze, iar buruienile dicotiledoante anuale au 2-4 frunze si cele monocotiledonate anuale 1-3 frunze pana la infratire. Pentru combaterea lupoaiei recomandam aplicarea în fenofaza de 6-8 frunze a culturii de florea-soarelui. In cazul in care se doreste combaterea buruienilor si a lupoaiei, se aplica in faza de 6 frunze a culturii de florea-soarelui, dar nu mai tarziu de faza de 4 frunze a buruienilor dicotiledonate.
Pe terenurile imburuienate predominant cu graminee anuale, recomandam aplicarea unui erbicid antigramineic inaintea semanatului sau preemergent. Pe terenurile infestate cu graminee perene se recomandă erbicidarea cu un graminicid specific in postemergenta. Buruieni perene ca Cirsium arvense (Palamida), Convolvulus arvense (Volbura), Sorghum halepense (Costrei din rizomi) sunt stopate din competitia cu plantele de cultura, dupa care in functie de conditiile de mediu, aceste buruieni pot regenera.
Orez Clearfield: se aplica de la faza de 3-4 frunze pana la 5-6 frunze a plantei de orez. Se poate amesteca cu adjuvantul DASH HC 0,5%. Numarul maxim de tratamente pe sezon pentru soia, lucerna, floarea-soarelui hibrizi de tip Clearfield, mazare – 1 tratament, iar pentru orez Clearfield – 2 tratamente. A nu se aplica la hibrizii obisnuiti de floarea soarelui si orez.

PREGATIREA SOLUTIEI:
Se umple rezervorul masinii de erbicidat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs, si apoi se completeaza cu restul de apa. Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.

TEHNICA DE APLICARE:
Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea in camp a erbicidelor lichide, utilizate in mod obisnuit la culturile sus mentionate. Se vor utiliza duze specifice aplicarii erbicidelor. Volumul de solutie utilizat, este in functie de echipamentul folosit, incat sa se asigure o buna acoperire a buruienilor. Se recomanda utilizarea a 100-400 l/ha solutie de erbicidat. Se va evita ca solutia de stropit sa ajunga pe alte suprafete sau culturi (ex. sfecla, in, legume, pomi fructiferi).

TIMP DE PAUZA:
In urma erbicidarii cu PULSAR 40 este posibila insamantarea:
- dupa 4 luni: grau, orz, ovaz;
- dupa 9 luni: porumb, cartof, legume;
- dupa 18 luni: rapita, sfecla de zahar.

COMPATIBILITATE:
Este recomandat sa se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului si se va face un test pentru a vedea reactia plantelor după stropire. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.
Specificatiile Produsului
  • AplicarePremergent, Postmergent
  • CulturaSoia, Lucerna, Orez, Floarea soarelui, Mazare
  • Modalitate ambalareBidon 5L
  • Stare produsLichid
  • Termen de valabilitate24 luni
  • Tip buruieniMonocotiledonate, Dicoltiledonate
  • Tip produsErbicid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Accesorii pentru acest produs
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X