0746 02 10 070758 24 29 18

Fungicid Orius 6FS(1L) Adama

Adama
Fungicid Orius 6FS(1L) Adama
Descrierea Produsului

PROPRIETATI FIZICO CHIMICE:
ORIUS 6FS este un fungicid din grupa triazolilor, condtionat sub forma de suspensie de tip flowable; contine 60 gr/l tebuconazol. Se prezinta sub forma unei suspensii fine, omogene, mobile, cu tendinta de depunere in timp, dar cu o buna capacitate de revenire  in sistem omogen, de culoare rosie.

MOD DE ACTIUNE:
ORIUS 6FS are actiune sistemica impotriva agentilor patogeni localizati pe samanta de cereale sau in interiorul acesteia. Dupa tratament, produsul patrunde in samanta si apoi in planta, impiedicand dezvoltarea miceliului ciupercilor prin inhibarea sintezei ergosterolilor acestora. Asupra semintelor si plantulelor are un efect protector de lunga durata, determinand in acelasi timp o crestere mai viguroasa in primele stadii de dezvoltare.

INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE:
ORIUS 6FS este avizat pentru utilizare in doza de 0,5 l/to la tratarea semintelor de grau pentru combaterea malurii comune (Tilletia spp.), fuzariozei (Fusarium spp.) si a semintelor de orz pentru combaterea taciunelui zburator (Ustilago nuda) si sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea).

Grau

Malura comuna(Tilletia spp.)
Fusarioza(Fusarium spp.)

0.5 l/to
Orz Taciunele zburator(Ustilago nuda)
Sfasierea frunzelor(Pyrnosphora graminea)
0.5 l/toFiind conditionat ca suspensie concentrata, ORIUS 6FS este usor de utilizat datorita aderentei sale foarte bune la suprafata semintelor. Pentru realizarea unei repartizari uniforme a produsului pe seminte este necesar ca inainte de utilizare acesta sa fie amestecat cu apa în raport de 1:1 pana la 1:10 (un litru de produs la un litru de apa pana la un litru de produs la zece litri de apa). Cantitatea de apa este dependent de tipul masinii de   tratat, dar si de calitatea semintei, fiind cu atat mai mare cu cat suprafata boabelor este mai neuniforma si cu cat exista mai mult praf in masa de seminte. In cazul utilizarii unor cantitati mari de apa se impune uscarea semintei tratate, pentru a se evita incoltirea acesteia. Este extrem de important ca in procesul de tratare sa se realizeze o dozare corecta a produsului si o distributie cat mai uniforma a sa pe toate semintele. Se folosesc masini pentru tratament umed.

COMPATIBILITATE:
Produsul ORIUS 6FS poate fi utilizat in amestec cu insecticide (SEEDOPRID) si alte fungicide. Pentru orice alte combinatii se recomanda efectuarea unui test de compatibilitate.


Specificatiile Produsului
  • BoliFusarioza, Malura comuna, Sfasierea frunzelor, Taciunele zburator
  • CulturaOrz, Grau
  • Modalitate ambalareBidon 1L
  • Stare produsLichid
  • Termen de valabilitate36 luni
  • Tip produsFungicid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X