0758 24 29 18

Insecticid Match 050 EC(1 L) Syngenta

Syngenta
Insecticid Match 050 EC(1 L) Syngenta
Descrierea Produsului

PROPRIETATI FIZICO CHIMICE:
MATCH 050 EC este un insecticid formulat sub forma de concentrat emulsionabil si se prezinta sub forma de lichid limpede, omogen, mobil, de culoare galben pai. Contine 50 gr/l lufenuron.

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE:
In Romania produsul este omologat la:

Cultura Daunatori Doza
Prun Viermele prunului(Cydia funebrana) 0.1%(1.0 l/ha in 1000 l apa)
Mar Molia pielitei fructelor(Adoxophyes reticulana) 0.1%(1.5 l/ha in 1500 l apa)
Tomate Tripsu comun(Thrips tabaci) 0.15%(1.5 l/ha p.c.)

MOD DE ACTIUNE:
MATCH 050 EC este un insecticid performant ce contine substanta activa lufenuron, care actioneaza in ciclul biologic al daunatorilor in mai multe locuri, oferind astfel un control puternic si eficace. Lufenuronul face parte din grupa insecticidelor benzoil ureice care actioneaza prin inhibarea bio sintezei chitinei larvelor, blocand formarea cuticulei si impiedicarea naparlirii. Lufenuronul actioneaza modearat prin contact si foarte puternic prin ingestia suprafetei tratate. MATCH 050 EC are efect ovicid pe ouale proaspat depuse si larvicid, dar are si un efect secundar trans ovarian prin sterilizarea oualelor depuse de adulti. Produsul este rezistent la spalare si ofera protectia de lunga durata a culturilor intre 14-21 zile in functie de conditiile climatice si presiunea de daunatori. MATCH 050 EC este eficient la temperaturi scazute si ridicata obtinandu-se astfel rezultate constante indiferent de temperatura. MATCH 050 EC este eficient impotriva formelor rezistente la pietroizi de sinteza sau insecticide organofosforice fiind un partener de incredere in programele de combatere integrata a daunatorilor.

INSTRUCTIUNI DE APLICARE:
Pentru a obtine cele mai bune rezultate impotriva moliei pielitei fructelor la mar se recomanda aplicarea lui MATCH 050 EC cand se inregsitreaza maximul curbei de zbor al adultilor G1(PED=4-5 adulti capturati/saptamana/capcana, 0.5-1 larva/100 muguri prefloral sau 10-15 larve/100 buchete florale postfloral), sau in faza de buton roz pana la 5-10% flori deschise. Pentru G2 tratamentul se poate executa specific la 28 de zile dupa scuturarea petalelor, corelata cu monitorizarea populatiei sau aparitia primelor larve neonate.
Datorita modului sau de actiune si actiunii de lunga durata, MATCH 050 EC este foarte potrivit si ca prim tratament impotriva larvelor hibernate, cu conditia sa fie suficienta masa foliara pentru preluarea produsului.
Pentru viermele prunelor momentul optim aplicarii este la inceputul depunerii pontei atunci cand se inregistreaza prima captura a adultilor in capcana, fenologic in functie de conditii le climate acest moment  poate corespunde cu sfarsitul  infloritului-caderea petalelor.
La tomate pentru intreruperea ciculului tripsului se recomanda aplicarea a 3-4 tratamente consecutive la un interval de 7 zile, cand apar primii dauantori.
Volumul de apa corespunzator culturii si volumul foliar de stropit se va corela cu volumul cu solutie de aplicare.

TIMP DE PAUZA:
Prun: 14 zile, mar: 28 de zile si tomate: 7 zile (de la ultimul tratament).

COMBATERE INTEGRATE(IPM):
MATCH 050 EC este selectiv pentru entemofauna utila, albine si insecte polenizatoare fiind indicat a se utiliza in program de combatere integrate.

COMPATIBILITATE:
Pentru o folosire corecta, inainte de utilizare, consultati tabelele cu compatibilitate si efectuati un test pe cultura respectiva.

Specificatiile Produsului
  • CulturaRoșii, Măr, Prun
  • DaunatoriTripsul comun, Viermele prunelor, Molia pielitei fructelor
  • Modalitate ambalareBidon 1L
  • Stare produsLichid
  • Termen de valabilitate36 luni
  • Tip produsInsecticid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X