0758 24 29 18

Erbicid Laren Pro 20 SG(150 gr), DuPont

DuPont
-9%
Erbicid Laren Pro 20 SG(150 gr), DuPont
Descrierea Produsului

MOD DE ACTIUNE:
LAREN PRO 20 SG este un erbicid sulfonilureic pentru controlul postemergent al buruienilor cu frunza lata din culturile de grau. Este absorbit prin frunze si radacini si este rapid translocat in intreaga planta. Inhiba diviziunea celulara in varfurile de crestere a lastarilor si radacinilor la buruienile sensibile. Cresterea buruienilor este oprita la cateva ore dupa aplicare, dar simptomele vizibile apar la 5-10 zile si moarta buruienilor are loc dupa 15-25 zile de la aplicare. Buruienile mai putin sensibile si cele aflate intr-un stadiu avansat de crestere raman pitice si nu mai concureaza plantele de cultura in absorbtia apei si a nutrientilor. Aplicarea este posibila pe timp rece la temperaturi ce depasesc +5 gr C. LAREN PRO 20 SG patrunde rapid in tesuturile plantelor si dupa 2 ore de la aplicare, este rezistent la spalarea prin ploaie.

MOD DE INTREBUINTARE:
LAREN PRO 20 SG se aplica in primavara in stadiul de 3 frunze pana la aparitia frunzei stindard a cerealelor paioase. LAREN PRO 20 SG are eficacitate maxima cand este aplicat pe buruieni tinere aflate in stadiul de crestere activa, respectiv in faza de 2-4 frunze. LAREN PRO 20 SG este selectiv pentru grau, orz, secara, trtricale, orzoiaca si ovaz.

SPECTRUL DE COMBATERE:

Specii de buruieni Pana la 2-4 frunze 4-6 frunze >6 frunze/>15 cm

Albastrita(Centaurea cyanus)
Ardeiul broastei(Polygonum persicaria)
Cretisoara(Aphanes arvensis)
Hrana vacii(Spergula arvensis)
Iarba vantului(Apera spica-venti)
Iarba rosie(Polygonum lapathifolium)
Lungurica(Galeopsis spp)
Mac(Papaver rhoeas)
Macris(Rumex spp)
Mazariche(Vicia spp)
Menta salbatica(Mentha arvensis)
Morcov salbatic(Daucus carota)
Musetel salbatic(Matricaria spp)
Mustar salbatic( Sinapis arvensis)
Nu-ma-uita(Myosotis arvensis)
Palamida(Cirsium arvense)
Pungulita(Thlapsi arvense)
Rapita samulastra (Brassica oleracea)
Ridiche salbatica (Raphanus raphanistrum)
Rocoina(Stellaria media)
Spalacioasa(Senecio vulgaris)
Traista ciobanului(Capsella bursa-pastoris)
Trei frati patati(Viola spp)
Urzica moarta(Lamium spp)
Vetricea(Chrysanthemum segetum)
Zgrabuntica(Lapsana communis)
Doritoare(Veronica hederifolia)
Fumarita(Fumaria officinalis)
Hrisca urcatoare(Polygonum convolvulus)
Loboda(Atriplex patula)
Loboda alba(Chenopodium album)
Nemtisor de camp(Delphinium consolida)
Soparlita(Veronica arvensis)
Troscot(Polygonum aviculare)
Ventrilica(Veronica persica)
Volbura(Convolvulus arvensis)
Coada calului (Equisetum arvense)
Turita (Galium aparine)

S          
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
MS
MS
MS
S
MS
S
S
S
MS
R
R
S
S
S
S
MS
S
S
S
S
S
S
S
S
S
S
MS
S
S
S
S
S
S
S
MS
S
S
S
MS
MS
MS
R
MS
MS
MS
MS
S
R
R
R
-
S
S
S
R
S
S
MS
S
S
MS
MS
S
S
S
MS
MS
S
-
S
S
S
S
MS
MS
MS
S
R
R
R
R
R
R
R
MS
MS
R
R
R

S-sensibile; MS-mediu sensibile; R-rezistente
Pentru combaterea buruienilor mediu sensibile si rezistente LAREN PRO 20 SG poate fi amestecat cu alte erbicide omologate la cereale. LAREN PRO 20 SG poate fi folosit pe toate tipurile de sol, exceptand pe cele nisipoase, foarte usore.
Doza recomandata: 30 gr/ha. Pentru combaterea Turitei (Galium aparine), se recomanda amestecul LAREN PRO 20 SG, 30 gr/ha +Cerlit  250 EC, 400 ml/ha.
Volumul de solutie: 200-400 l/ha(2-4 l/100 mp) la aplicarea terstera. Volumul de solutie la 400 l/ha se recomanda cand densitatea plantelor si/sau a buruienilor este mare.
Numarul maxim de tratamente pe an: 1.
Timp de pauza: de la aplicare pana la recoltare nu raman reziduuri in recolta.

PREPARAREA SUSPENSIEI DE STROPIT:
Turnati cantitatea necesara de LAREN PRO 20 SG in rezervorul masini pe jumatate umplut cu apa, cu agitatorul actionand pana cand produsul este complet dispersat. Continuati agitarea in timp ce se umple rezervorul cu apa. Se continua agitarea solutiei pe tot parcursul stropirii. Asigurati-va ca echipamentul de stropit este curat si in buna stare de functionare. Inaintea stropirii este necesara calibrarea echipamentului pentru asigurarea unifromitatii. Preparati numai cantitatea de solutie necesara pentru stropirea curenta. Folositi solutia imediat dupa preparare. Controlati periodic starea echipamentului de stropit. Daca se recurge la amestecuri in rezervor se adauga intai LAREN PRO 20 SG apoi partenerul de amestec si ultimul va fi surfanctantul Trend 90, 0.1%. Se amesteca numai conform recomandarilor etichetei si ale specialistului.

COMPATIBILITATE:
LAREN PRO 20 SG este compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare si fertilizantilor foliari. La amestecul in rezervor cu alti parteneri trebuie respectate strict recomandarile de amestec ale produsului partener.

PREVENIREA DERIVEI:
Luati toate masurile posibile pentru a evita deriva solutiei de stropit. Evitati deriva solutiei de stropit pe culturile alaturate sensibile precum sfecla de zahar, rapita, legumele, cartoful, pe suprafete ce urmeaza a fi cultivate sau cursurile de apa. Nu stropiti cand viteza vantului este de 15 km/ora. Potentialul derivei creste la temperatura ridicate, in timp de seceta si umiditate relativa scazuta si trebuie acordata prudenta maxima indiferent de viteza vantului. Nu tratati in conditii de inversie termica constand in curenti de aer ascendenti si cresterea temperaturii aerului cu inaltimea. Evitati pulverizarea si manipularea produsului la distanta mai mica de 20 m de bunuri, guri de drenaj, canalizare deschisa sau locuri unde apa de ploaie scursa din campul tratat ajunge in cursuri de apa temporare sau permanente. Nu stropiti la distanta mai mica de 20 m de rezervoare naturale sau artificiale de apa.

SELECTIVITATE:
Daca LAREN PRO 20 SG este utilizat tinand cont de recomandarile din eticheta si dozele recomandate, produsul nu este fitotoxic.

RESTRICTII:
- nu aplicati pe culturi care sufera pe stres(seceta, temperaturi extreme, baltire, infestate de insecte, deficiente nutritive sau alti factori ce reduc cresterea);
- nu aplicati la cerealele suprasamantate cu ieruri, trifoi, alte leguminoase sau alte culturi cu frunza lata;
- nu aplicati LAREN PRO 20 SG daca inainte a fost utilizat alt erbicid silfonilureic pe aceeasi cultura;
- nu aplicati LAREN PRO 20 SG daca se prognozeaza scaderea temperaturii aerului sub 4 gr C dupa tratament;
- nu aplicati pe culturi umezite de ploaie sau roua;
- nu aplicati prin canale de drenaj sau sisteme de irigare.;
- nu aplicati la culturile hidroponice sau in vase;
- nu aplicati pe solurile foarte nisipoase cu continut foarte scazut in materie organica;
- nu aplicati pe gazon si plante ornamentale;
- nu aplicati direct pe suprafete de apa. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata;
- nu se aplica pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apa.

ROTATIA CULTURILOR:
Dupa recoltarea cerealelor tratate cu LAREN PRO 20 SG, se poate semana/planta orice specie care intra, de regula, in rotatie. Totusi, o atentie deosebita necesita rapita de toamna si sfecla de zahar, in special pe soluri cu Ph ridicat (7 si peste ) sau in cazul secetei prelungite de la aplicarea erbicidului LAREN PRO 20 SG pana la semanatul culturii. In aceasta situatie, se recomanda insistent aratura adanca inaintea semanatului. In cazul compromiterii culturilor de cereale tratate cu LAREN PRO 20 SG, indiferent de cauza, se pot resemana numai culturi de cereale de primavara dupa aratura adanca. Nu se recomanda amplasarea culturilor succesive de porumb, soia sau alta cultura sensibila dupa culturile tratate cu LAREN PRO 20 SG.

PREVENIREA APARITIEI REZISTENTEI:

La utilizarea repetata a erbicidelor cu acelasi mod de actiune, timp de mai multi ani pe aceleasi tarlale, este posibila supravietuirea, inmultirea si dominatia unor biotipurilor de buruieni mai putin sensibile, aparute natural. O buruiana este considerata rezistenta la un erbicid daca supravietuieste dupa tratament aplicat corect la doza si momentul recomandat, in condtii climatice normale. Aparitia rezistentei la o specie de buruieni poate fi evitata sau intarziata prin alternarea sau amestecul produselor cu mod diferit de actiune.

 

 

X
Specificatiile Produsului
  • AplicarePostmergent
  • CulturaOrz, Ovăz, Triticale, Grau, Orzoaica, Secara
  • Modalitate ambalareFlacon 150 gr
  • Stare produsGranule
  • Termen de valabilitate36 luni
  • Tip buruieniMonocotiledonate, Dicoltiledonate
  • Tip produsErbicid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Accesorii pentru acest produs
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X