0758 22 57 88

Insecto-acaricid Envidor, 4 ml, Bayer Crop Science

cod produs: 1407516
Insecto-acaricid Envidor, 4 ml, Bayer Crop Science
Descrierea Produsului

Envidor 240 SC

 

Substanta activa: spirodiclofen 240g/l
Formulare: SC (suspensie concentrata)

Acaricid pentru combaterea daunatorilor la mar si vita de vie

 

 

Cultura

Organism tinta

Doza

Mar

Acarieni (Tetranychus ulmi, Pannonycus ulmi, Aculus spp.)

0,6 l/ha (0,04%)

Vita de vie

Acarieni (Tetranychus ulmi, Calepitrimerus spp.)

0,4 l/ha (0,04%)

     


Modul de actiune
Spirodiclofen este un nou acaricid  din familia ketoenolilor. Actioneaza prin contact si ingestie ca inhibitor al sintezei lipidelor si prezinta o foarte buna actiune de combatere impotriva unei game largi de acarieni : tetranichizi, eriofizi si tarsonemizi. Envidor are o puternica actiune ovicida, controleaza toate stadiile juvenile de larva si de nimfe si reduce substantial fertilitatea femelelor. Adultii care raman reprezinta baza trofica pentru pradatori, pastrandu-se astfel echilibrul in ecosistem. Produsul este lipofilic: el se fixeaza in stratul ceros al cuticulei si nu este spalat de precipitatii. Actiunea nu este influentata de temperaturile extreme. Nu are efect de soc. Perioada de protectie este foarte lunga, de peste 40 de zile. Datorita modului nou de actiune, Envidor nu prezinta rezistenta incrucisata cu alte acaricide,  fiind deosebit de util in combaterea populatiilor rezistente la acaricidele utilizate in prezent. Este foarte bine tolerat de plante.

Modul de utilizare
Mar
Envidor are o flexibilitate mare in aplicare. Din considerente de strategie antirezistenta, el se utilizeaza intr-un singur tratament pe sezon la debutul atacului dupa inflorit sau la cresterea fructelor, in functie de avertizare, pentru tratamentul de vara. Timpul de pauza inaintea recoltarii: 14 zile.

Vita de vie
Se recomanda ca produsul sa fie utilizat pentru un tratament pe sezon in parcelele unde se depaseste pragul economic de daunare (15 acarieni/lastar sau 3-5 acarieni/frunza), intr-una din urmatoarele fenofaze:
- in faza dintre dezmugurit si lastar de 10-15 cm, in special pentru speciile de eriofizi
- dupa compactarea ciorchinelui sau intrarea in parga. Timp de pauza: 14 zile.

Pentru asigurarea unei eficacitati maxime, este necesara efectuarea unui tratament de calitate prin pulverizarea corespunzatoare a plantelor, in special pe partea inferioara a frunzelor.

Specificatiile Produsului
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X