0758 24 29 18

Insecticid Dimilin 25 WP (1kg), Arista

Arista Lifescience
Insecticid Dimilin 25 WP (1kg), Arista
Descrierea Produsului

Descriere produs: 

Proprietati fizico-chimice: Produsul Dimilin 25 WP se prezinta sub forma de pulbere fara miros, de culoare alba. Produsul conține 250 g/kg diflubenzuron ca substanta activa.

Mod de acțiune: DIMILIN 25 WP actioneaza în timpul stadiului larvar al insectelor prin inhibarea sintezei chitinei . Ca urmare moartea larvelor survine la năpârlire sau la impupare. DIMILIN 25 WP este, în principal, un insecticid de evidențiază şi o acțiune ovicidă, atât direct cât şi indirect, prin contaminarea femelelor sau a ouălor prin patrunderea produsului prin corionul acestora. DIMILIN 25 WP nu acționează împotriva insectelor adulte. În general, insectele parazite şi prădătoare nu sunt afectate, de asemenea nici albinele.

Timp de pauza: Intre ultimul tratament și recoltare se asigura un timp de pauză de 7-14 zile.

Rotatia culturilor: Rotația culturilor nu este afectata.

Momentul aplicarii: Produsul Dimilin 25 WP se aplica în vegetaţie, de preferat stropirea se aplică după ce mugurii speciilor gazdă se deschid, asigurându-se un suport pe care să ajungă picăturile difuzate. Combaterea se face împotriva larvelor din primele vârste și a pontei depuse.

Livezi de par:
-puricele melifer, Cacopsyla pyri - Produsul se aplică imediat după înflorit, în timpul depunerii ouălor. Tratamentul se repetă după trei săptămâni.

Livezi de mar şi prun:
-viermele marului, Cydia pomonella, viermele prunului, Cydia funebrana. Stropirile se aplică în perioada zborului moliilor, înainte de depunerea ouălor, la începutul înfloritului pomilor. Tratamentul se repetă după 3 săptămâni pentru prima generaţie sau la 4 săptămâni pentru generaţiile următoare.
-larvele miniere, Lyonetia clerkella, Phyllonorycter blancardella ,etc. Combaterea este ovicidală cu obligativitatea aplicării Dimilinului la depunerea ouălor. Un singur tratament pe generaţie este suficient.

Legumicultura:
-Buha verzei, Fluturele alb al verzei – Mamestra brassicae, Pieris brassicae, stropiri înainte de ecloziunea ouălor.

Ciupercarii:
-Sciaridae, Phoridae – muştele si ţanţarii ciupercilor. Se aplica prin îmbaiere imediat dupa acoperire în doza de 4 g în 2,5 l apă / mp. Pentru încorporare in compost, DIMILIN se aplica in doza de 40g în soluţie la un metru cub. 

Spatii verzi si silvicultura:
-omida proasă a dudului - Hyphantria cunea 0,1 kg/ha. Se aplică înainte sau în timpul ecloziunii ouălor, cel mai târziu la prima vârstă a larvelor tinere.

Sanatate publica:
-tantari – Aedes, Anopheles şi Culex. Apă curate 1-1,6 g/100m2, apa poluata sau înierbata 2,0-4,0 g/100 m2, sisteme închise, ape statatoare 4,0 g/100 m2.
-muste - Musca domestica, Musca autumnalis, Stomoxys calcitrans şi Hamaetobia irritans 20-40g DIMILIN 25 WP în 2,5 l apa/10 m2.
-atat pentru muşte cat si pentrutţanţari este necesara efectuarea unui program riguros de tratamente, cu recomandarea de utilizare a unor doze mai mari pentru primul tratament.

Specificatiile Produsului
  • CulturaLivezi de mar, Silvicultură, Legumicultura, Livezi de par, Spatii verzi, Ciupercarii
  • DaunatoriOmida paroasa a dudului, Viermele prunelor, Buha verzei, Tantari, Larve miniere, Mustele si tantarii ciupercilor, Puricii meliferi, Viermele merelor, Fluturele alb al verzei, Muste
  • Modalitate ambalarePunga 1 kg
  • Stare produsPudra
  • Tip produsInsecticid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X