0758 22 57 88

Fungicid Valis M (150 g), Belchim

Belchim
Fungicid Valis M (150 g), Belchim
Descrierea Produsului

Descriere produs: 
Proprietati fizico-chimice:
Produsul Valis M se prezinta sub forma de granule fine, omogene, de culoare galbena , fara tendinţa de sfaramare. Produsul conține 6% valifenal si 60% mancozeb, este solubil in apa, formand o suspensie.

Punctul de autoaprindere este 360 grade Celsius.

Mod de actiune: Produsul Valis M este un amestec de două substanţe active, una sistemică, cealalta de contact. Valifenal este un compus cu activitate fungicidă sistemică translaminară, omologat la culturile respective pentru controlul diferitelor specii de Oomycete ce cauzează mană. Produsul are o activitate preventivă, curativă, eradicativă şi antisporulantă. Mancozebul, este un fungicid de contact eficient împotriva unui spectru larg de ciuperci patogene.

Spectrul de activitate: Produsul Valis M este un fungicid ce combate mana din culturile de vita de vie, cartof şi tomate.

Mod de folosire: Produsul Valis M se utilizează la culturile si în dozele conform specificațiilor de mai jos:
vita de vie: combate mana (Plasmopara viticola). Doza de aplicare 2,0 kg/ha;
cartof: combate mana (Phytophthora infestans). Doza de aplicare 2.25 kg/ha;
tomate: mana (Phytophthora infestans). Doza de aplicare 2.25 kg/ha;

Timp de pauza: Între ultimul tratament și recoltare se asigură un timp de pauză de 7 zile pentru cartof, 3 zile pentru tomate şi de 28 de zile la viţa de vie.

Momentul aplicarii:
-La viţa de vie: Produsul se foloseşte în aplicari foliare,într-un program preventiv de combatere a manei.Se recomandă ca primul tratament cu Valis M să se facă preventiv, la formarea înflorescenţei, apoi la un interval de 8-12 zile.În condiţii deosebit de favorabile atacului de mană (precipitaţii repetate,temperaturi în jurul și peste 20 grade Celsius) se recomandă tratamente la intervalul minim, de 8 zile.

-La cartof şi tomate:Produsul se foloseşte într-un program de stropiri, urmarind în primul rând aplicarea preventivă, de îndată ce condiţiile de infecţii primare au apărut. Dacă avertizarea de atac de mană a fost făcută, trataţi cultura de îndată, indiferent de stadiul de vegetaţie.Dacă nu este presiune de mană şi nu a fost lansată avertizarea, primul tratament cu Valis M se recomandă a se face după înflorire, când creşterea lăstarilor a încetat. Intervalul între tratamente se recomandă a fi de până la 10 zile, în funcţie de condiţiile de mediu, în special în cazul condiţiilor nefavorabile manei, şi a unei presiuni de infecţie reduse. În condiţii deosebit de favorabile atacului de mană (precipitaţii repetate, temperaturi în jurul și peste 20 grade Celsius) se recomandă tratamente la intervalul minim, de 7 zile.

Compatibilitate: Produsul Valis M este compatibil cu majoritatea produselor de protecţia plantelor. Pentru o mai mare siguranță se va face un test sau se va consulta un specialist al firmei distribuitoare.

Substanța activa: 6% Valifenal + 60% Mancozeb

Specificatiile Produsului
  • BoliMana vitei de vie, Mana cartofului, Mana tomatelor
  • CulturaTomate, Viță de vie, Cartof
  • Modalitate ambalarePunga de 150 gr
  • Stare produsGranule
  • Tip produsFungicid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X