0758 22 57 88

Fungicid Retengo, 1L*

Basf
-20%
Fungicid Retengo, 1L*
Descrierea Produsului

Descriere produs:

Retengo® este un produs fungicid cu acțiune protectivă, curativă și eradicativă pentru controlul bolilor specifice culturilor de grâu, orz, secară, triticale, porumb și floarea soarelui. Piraclostrobinul este o strobilurină cu acțiune translaminară și sistemie locală, ce inhibă germinația sporilor și controlează creșterea micelului și sporularea. De asemenea, efectele fiziologice dovedite conduc la îmbunătațirea fotosintezei, utilizarea mai eficientă a îngrășămintelor, creșterea rezistenței plantelor la stres și la arsurile solare precum și la secetă, mai puține frunze îmbătrânite, tulpini mai rezistente la frângere. Oferă o protecție de aproximativ 21 de zile.

Presiunea de infecție a bolilor poate fi foarte ridicată pe parcursul vegetației. Rezistența tulpinilor și a plantei se pot deteriora pe parcursul unui sezon lung, în condiții de creștere dificile. Seceta, frigul, grindina și alți factori de stres pot afecta potențialul de producție al hibrizilor. Din aceste motive, fermierii au nevoie de instrumente suplimentare pentru a echilibra factorii care concură la reducerea cantității și calității producției. Fungicidul Retengo® este un instrument inovator oferit de compania BASF, pentru a sprijini fermierii în obținerea unor producții ridicate cantitativ și calitativ.

Retengo®, unul dintre cele mai inovatoare fungicide disponibile, este omologat pentru controlul bolilor și prezintă efecte fiziologice la numeroase culturi. Pe parcursul testelor efectuate, fitopatologii, agronomii și fermierii au raportat numeroase beneficii asociate fungicidului Retengo®.

Beneficiile suplimentare, dincolo de protecția plantelor, includ, de exemplu, o fotosinteză net îmbunătățită, utilizarea accelerată a îngrășămintelor, activarea mecanismelor proactive de apărare, reducerea stresului determinat de primele faze ale secetei, recuperarea mai ușoară în urma căderii de grindină.

Cum acționează Retengo®

Substanța activă piraclostrobin face parte din grupa strobilurinelor. Piraclostrobin blochează transportul de electroni din mitocondrii, inhibând alimentarea cu energie a agentului patogen. Astfel, ciuperca moare. Substanța activă beneficiază de o lipofilie înaltă, presiune scăzută a vaporilor și solubilitate scăzută în apă. Aceasta din urmă îi asigură, de altfel, rezistență la spălare. Piraclostrobinul este preluat rapid de plantă și distribuit laminar. O parte din substanța activă se leagă și de stratul ceros al frunzei, unde formează un depozit, iar molecula rămâne activă pe o perioadă de câteva săptămâni.

Caracteristicile produsului  
Substanta activa 200g/l Piraclostrobin
Miscarea in planta Translaminara
Culturi Floarea soarelui, Porumb, Grau, Orz, Secara, Triticale
Boli si doze

Floarea soarelui:Alternarioza, Pătarea brună și frângerea tulpinilor, Pătarea neagră, Putregaiul alb
Doza: 0,5 -1 l/ha

Porumb: Pătarea cărbunoasă a frunzelor, Pătarea cenușie a frunzelor (Helmintosporioza), Pătarea în ochi a frunzelor de porumb, Rugina porumbului
Doza: 0,7 - 1 l/ha

Grau: Pătarea oculară, Rugina brună, Rugina galbenă, Septorioza
Doza: 0,5 - 1,25 l/ha

Orz: Rugina brună (pitică), Arsura frunzelor, Pătarea reticulară brună a frunzelor (Helmintosporioza)
Doza: 0,5 - 1,25 l/ha 

Secara: Arsura frunzelor, Rugina brună
Doza: 0,5 - 1,25 l/ha 

Triticale: Rugina brună 
Doza: 0,5 - 1,25 l/ha 

Actiune In principal preventiva si partial curativa
Volumul de solutie  100-400l /ha

Recomandări

Pentru cultura de floarea-soarelui se recomandă a se aplica de la stadiul de 6 frunze până la stadiul de stea (capitul 2-3 cm diametru). În cazul în care se aplică o tehnologie cu două tratamente pe sezon, primul tratament se recomandă a se face cu Retengo®. Pentru cultura de porumb se aplică maxim 1 tratament pe perioada de vegetație BBCH 30-65, respectiv de la începutul alungirii tulpinii până la înflorirea etajelor superioare și inferioare ale paniculului. La culturile de cereale se pot aplica maxim 2 tratamente, de la înfrățire și până la sfârșitul înfloritului (BBCH 25-69). Pentru completarea spectrului de combatere se poate amesteca în rezervor cu un produs omologat din grupa triazolilor.

Specificatiile Produsului
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X