0758 24 29 18

Fungicid Polyram DF (10 kg), Basf

Basf
Fungicid Polyram DF (10 kg), Basf
Descrierea Produsului

Descriere produs: 

Proprietati fizico-chimice: Polyram DF se prezintă sub formă de granule uniform dimensionate, fără tendinţă de sfărâmare, de culoare maronie.

Mod de actiune: Polyram DF este un fungicid pe bază de metiram, din grupa ditiocarbamaţilor. Polyram DF are acţiune prin contact, împiedică germinarea sporilor ciupercilor, având însă efect şi asupra dezvoltării ulterioare a tuburilor germinative. Acţiunea sa iniţială este foarte rapidă. Este perfect selectiv faţă de plantele la care se aplică.

Momentul aplicarii: Fiind un fungicid de contact, tratamentele cu fungicidul Polyram DF se aplică preventiv, respectiv înaintea instalării atacului agentului patogen. În funcţie de evoluţia condiţiilor climatice şi a evoluţiei bolii, tratamentele se repetă la un interval de 10-14 zile, iar dacă este cazul şi la intervale mai scurte.

Pregatirea soluţiei: Se va pregăti înainte de utilizare în cantitatea necesară timpului de lucru. Deşi are o bună dispersabilitate în apă, se recomandă agitarea soluţiei după eventuale pauze. Se va agita bine soluția de stropit în timpul umplerii şi aplicării.

Tehnica de aplicare: Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în câmp a fungicidelor, utilizate în mod obişnuit la culturile sus menţionate. Se vor utiliza duze specifice aplicării fungicidelor. Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit. Se recomandă utilizarea volumului de soluţie recomandat pentru fiecare cultură în parte, respectiv pentru cartof și castraveți 600-800 l/ha, tomate 800-1000 l/ha, măr 500-1500 l/ha, păr 500-1000 l/ha, viță de vie și flori 1000 l/ha.

Nota: Se va evita ca soluţia de stropit să ajungă pe alte suprafeţe sau culturi.

Compatibilitate: Polyram DF este în general miscibil cu insecticide şi fungicide, precum şi cu îngrăşăminte foliare. Este însă recomandată utilizarea integrală a acestor eventuale amestecuri, imediat după pregătire. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilităţi.

Timp de pauza: Mar, păr – 21 zile; Tomate – 7-14 zile; Cartofi – 14 zile; Viţa de vie – 56 zile; Ceaaă – 7 zile, Castraveți – 3 zile.

Spectrul de activitate si mod de folosire: 
Polyram DF se utilizează la culturile şi în dozele conforme cu tabelul de mai jos:

Cultura Spectrul Combaterii Doza
Cartof Mana cartofului/ Alternarioza 1.8 kg/ha
Ceapa Mana cepei 0.2%
Castrevti Mana Castrevetilor 0.2%
Tomate Mana tomatelor/ Septorioza/ patarea cafenie a frunzelor/ Alternarioza 0.2%
Tutun Mana tutunului 0.2%
Mar, Par Rapanul 0.25%
Viat de vie Mana vitei de vie 0.2%
Flori Rugina 0.3%

 

Specificatiile Produsului
  • BoliAlternarioza, Mana castravetilor, Mana tutunului, Mana cepei, Mana cartofului, Mana vitei de vie, Mana tomatelor, Patarea cafenie, Ruginile, Rapan, Septorioza
  • CulturaCartof, Tutun, Păr, Flori, Castraveti, Viță de vie, Tomate, Măr, Ceapa
  • Modalitate ambalareSac 10 kg
  • Stare produsPraf
  • Tip produsFungicid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X