0758 24 29 18

Fungicid Mikal Flash (30 g), Bayer

Bayer
Fungicid Mikal Flash  (30 g), Bayer
Descrierea Produsului

Descriere produs: 

Fungicid cu acţiune sistemica şi de contact pentru combaterea manei la vita de vie.
Formulare: granule dispersabile în apă (WG).

Mod de actiune:
Mikal Flash se remarca prin acțiunea preventiva excelenta asupra ciupercilor patogene, împiedicand germinarea sporilor si creșterea miceliului. Fosetil de aluminiu este una dintre puținele substanțe active destinate combaterii manei care poseda sistemie completa ascendenta și descendenta, translocandu-se în creșterile noi, inclusiv la nivelul ciorchinelui în stadiu erbaceu. Prin modul de acțiune multi-site și de stimulare a sistemului de autoapărare al plantei, fosetil îi face imposibilă dezvoltarea fenomenului de rezistență. Folpet, substanța cu acțiune de contact, asigură o protecție imediată față de toate rasele fiziologice cunoscute, înainte ca activitatea sistemică a fosetilului de aluminiu să se producă. Prin acest mecanism complex de acțiune, Mikal Flash asigură protecția față de mană în momentele de sensibilitate maximă ale viței de vie.

Instructiuni de folosire: Mikal Flash este omologat în Romania pentru combaterea manei (Plasmopara viticola) la vita de vie, la doza de 3,0 kg/ha. Se utilizează astfel:
-pentru strugurii de masa se efectueaza maxim 2 tratamente: pre şi post floral, la un interval minim de 12 zile, respectand un timp de pauza de 70 de zile înaintea recoltarii;
-pentru strugurii de vin se efectueaza maxim 3 tratamente în intervalul cuprins între înflorit şi pana la compactarea ciorchinelui, la minim 12 zile între tratamente; timp de pauza înaintea recoltarii 28 de zile.

Pentru obţinerea unei protecţii susţinute foarte bune este necesară menţinerea unei concentraţii ridicate de fosetil de aluminiu în plante; de aceea se recomanda efectuarea de tratamente succesive cu Profiler 71,1 WG, Verita sau, din nou cu Mikal Flash (în bloc de doua tratamente), preventiv, la avertizare în fenofazele critice, la începutul înfloririi şi la scuturarea capişonului floral.

Compatibilitate: MIKAL FLASH nu este compatibil cu produse ce conţin cupru sau dicofol şi cu îngrăşămintele foliare care au in compozitie azot.

Specificatiile Produsului
  • BoliMana vitei de vie
  • CulturaViță de vie
  • Modalitate ambalarePlic 30 gr
  • Stare produsGranule
  • Tip produsFungicid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X