0758 24 29 18

Fungicid Manzate 75 DF (200 g), Chemtura

Chemtura
Fungicid Manzate  75 DF (200 g), Chemtura
Descrierea Produsului

Descriere produs: 

Proprietati fizico-chimice: Produsul Manzate 75 DF se prezinta sub formă de granule fine, omogene, de culoare galbena, fara tendinţa de aglomerare. Produsul conține 750 g/kg mancozeb, este solubil în apa, formand o suspensie.

Mod de actiune: Manzate 75 DF, este un fungicid de contact eficient împotriva unui spectru larg de ciuperci patogene. Acesta formează o peliculă pe suprafața plantei tratate, având efect antisporulant, protectiv împotriva infecției de mana. Datorită rezistenţei sale caracteristice la spălarea cu apă, asigură protecţie eficientă, chiar şi după ploaie astfel încât nu este întotdeauna necesar să se repete tratamentul dacă plouă după aplicare.

Spectrul de activitate: Produsul Manzate 75 DF este un fungicid ce combate mana din culturile de viţă de vie, cartof, tomate şi ceapă.
Mod de întrebuințare: Manzate 75 DF se aplica preventiv. Tratamentul se aplică devreme în cultură și continuă cât timp condiţiile climatice sunt favorabile bolii. Utilizați un volum suficient de apă pentru o stropire uniformă. Intervalul dintre stropiri este de 7 – 10 zile.
Volumul de soluţie:
-vita de vie: 500 – 1000 l/ha;
-tomate: 700 – 1000 l/ha;
-cartof: 250 – 350 l/ha;
-mar: 750 – 1500 l/ha;
Volumul de soluţie trebuie continuu adaptat pentru a asigura acoperirea masei vegetale a culturii şi distribuţia uniformă, fără a produce scurgerea soluţiei de pe frunze.

Numarul maxim de tratamente pe an: Se recomandă maxim 4 tratamente la vie, 5 la tomate, 6 la măr şi 8 la cartof pentru a respecta recomandările UE privind Bunele Practici Agricole (GAP).

Timp de pauza: Intervalul de timp de la ultimul tratament până la recoltare este de 28 zile la vita de vie şi măr, 7 zile la cartof şi 3 zile la tomate.

Prepararea suspensiei de stropit: Asiguraţi-vă că echipamentul de stropit este curat şi în bună stare de funcţionare. Înaintea utilizării este necesară calibrarea necesară de Manzate 75 DF în rezervorul maşinii pe jumătate umplut cu apă, cu agitatorul acţionând până când produsul este complet dispersat. Continuaţi agitarea în timp ce se umple rezervorul cu apă. Se continuă agitarea soluţiei pe tot parcursul stropirii. Preparaţi numai cantitatea de soluţie necesară pentru stropirea curentă. Folosiţi soluţia imediat după preparare. Se amestecă numai conform recomandărilor etichetei şi ale specialistului.

Compatibilitate: Amestecul cu alte produse se face conform recomandărilor din etichetă sau ale specialiștilor. La amestecul în rezervor cu alţi parteneri trebuie respectate strict recomandările de amestec ale produsului partener. Manzate 75 DF nu trebuie aplicat într-o soluție cu Ph-ul mai scăzut de 6,5 deoarece poate fi fitotoxic (Incompatibil cu acizi).

Cultura Daunatorul Doza omologata
Mar Rapan 0.2% (3.0 kg/ha) sau  kg produs la  l apa
Vita de vie Mana vitei de vie 0.2% sau 1 kg produs la  l apa
Tomate Mana/ Alterioza 0.2 % (2.0 kg/ha) sau 1 kg produs la 500 l apa
Cartof Mana cartofului 2.0 kg/ ha- presiune de infectie scazuta sau 1 kg produs la 5000 metri 2/ 2.5 kg/ha - presiune de infectie ridicata sau 1 kg produs la 4000 metri 2
Specificatiile Produsului
  • BoliAlternarioza, Mana tomatelor, Mana vitei de vie, Mana cartofului, Rapan
  • CulturaTomate, Cartof, Viță de vie, Măr
  • Modalitate ambalarePunga 200 gr
  • Stare produsGranule
  • Tip produsFungicid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X