0758 22 57 88

Fungicid Curzate Manox (1 kg), Dupont

DuPont
Fungicid Curzate  Manox  (1 kg), Dupont
Descrierea Produsului

Descriere produs: 

Proprietati fizico – chimice: CURZATE MANOX este formulat ca și pulbere umectabilă ce conține 5% cimoxanil + 18% mancozeb + 50% oxiclorură de Cupru. Se prezinta sub forma de pulbere fina, omogena, mobila, fară tendința de aglomerare ireversibila în timp, de culoare verzuie.

Modul de actiune: CURZATE MANOX are în plante acțiune sistemică și de contact. El se remarcă prin mecanismul complex de acțiune datorat celor trei componente. Aceste mecanism poate fi rezumat astfel:
-cimoxanil penetrează, țesuturile plantei în cca 3 ore de la aplicare și asigură din interior protecția acestora față de acțiunea distructivă a ciupercilor patogene;
-mancozeb se localizează la suprafața organelor vegetative și nu permite ciupercilor să realizeze procesul de infecție. Utilizat în tratamente repetate are efect secundar acaricid;
-oxiclorura de cupru se localizează la suprafața parților aeriene și are o acțiune de timp multi-site asupra ciupercilor.
Prezintă o bună eficacitate și asupra bacteriozelor.

Modul de utilizare: CURZATE MANOX este omologat pentru utilizare în tratamente pe vegetație, la urmatoarele culturi și doze:
-cartof: 2.5 kg/ha pentru combaterea manei (Phytophtora infestans) și a alternariozei (Alternaria solani). Tratamentele se efectuează preventiv și în alternanță cu alte produse. Protejează cultura 8-10 zile de la aplicare. Volumul de soluție este de 300 – 400 l/ha;
-vita de vie: 2.5 kg/ha, pentru combaterea manei (Plasmopara viticola). Se utilizează pentru 1-2 tratamente preventive, în perioada de creștere a boabelor. Volumul de soluție este de 1000 l/ha. Protejează cultura cca 10 zile de la aplicare;
-castraveti: 2.5 kg/ha pentru combaterea manei (Pseudoperonospora cubenis). Poate fi utilizate pentru 2-3 tratamente preventive. Volumul de soluție este de 1000 l/ha. Protejează cultura 8-10 zile de la aplicare.

Compatibilitate: CURZATE MANOX este compatibil cu majoritatea pesticidelor și îngrășămintelor foliare exceptând produsele alcaline. În cazul unor combinații noi, necunoscute, este de preferat a se efectua în prealabil un test de compatibilitate fizico – chimică.

Specificatiile Produsului
  • CulturaCastraveti, Viță de vie, Cartof
  • Modalitate ambalarePunga 1 kg
  • Tip produsFungicid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X