0758 22 57 88

Fungicid Bellis (200 g), Basf

Basf
Fungicid Bellis (200 g), Basf
Descrierea Produsului

Descriere produs: 
Proprietati fizico-chimice:

Bellis se prezinta sub forma de granule dispersabile în apa, de culoare maro, cu miros slab de fum.

Mod de actiune: Bellis este un fungicid polivalent cu acțiune preventiva și curativa, eficace împotriva fainării la mar, a stemfiliozei parului și a bolilor la depozitare ale celor două specii. Produsul asociază două substanțe active cu proprietăți complementare, piraclostrobinul din familia strobilurinelor și boscalidul din familia carboxamidelor. Cele două moduri diferite de acțiune sporesc eficacitatea, completând spectrul de combatere și reducând riscul apariției rezistenței. Acțiunea prin difuzie, local sistemică a piraclostrobinului și acțiunea sistemic translaminară a boscalidului, permit protecția completă a plantelor. Bellis inhibă germinarea sporilor, alungirea tubului germinativ, creșterea miceliului și sporularea. Bellis oferă un înalt nivel de protecție pe suprafață dar și în interiorul frunzelor. Această specializare se caracterizează printr-o acțiune foarte rapidă și de lungă persistență.

Spectrul de activitate și mod de folosire:
Bellis se utilizează la culturile şi în dozele conforme mențiunilor de mai jos:
– Mar și par (plantații pe rod și pepiniere): Venturia inaequalis, Venturia pirina, Podosphaera leucotricha, Gloeosporium spp., Penicillium spp., Botrytis spp., Alternaria spp., doza recomandata 0,8 kg/ha

Momentul aplicarii: Bellis se aplica în perioada de vegetație, ca trament foliar, preventiv și curativ între stadiile de urechiușe de șoarece și creșterea intensității culorii specifice soiului, (BBCH 54-85). Se pot aplica maxim 4 tratamente/an, cu un interval de 8-14 zile între acestea. Pentru combaterea bolilor de depozit (Gloeosporium spp., Penicillium spp., Botrytis spp., Alternaria spp.) se recomandă efectuarea tratamentelor în perioada de dinainte de recoltare cu respectarea timpului minim de pauză.

Pregatirea solutiei: Se umple rezervorul maşinii de tratat până la jumătate, se adaugă cantitatea adecvată de produs, și apoi se completează cu restul de apă. Se va agita bine soluția de stropit în timpul umplerii şi aplicării.

Tehnica de aplicare: Se pot folosi echipamente specifice pentru aplicarea fungicidelor în plantațiile pomicole. Se vor utiliza duze specifice aplicării fungicidelor. Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit, şi poate fi de 500- 1500 l/ha. Calitatea aplicării și condițiile climatice la momentul efectuării tratamentului (temperatura< 250 C și umiditatea relativă >70%) influențează reușita tratamentului.

Compatibilitate: Bellis este compatibil în amestec cu majoritatea produselor pesticide. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.


Specificatiile Produsului
  • BoliBoli de depozit, Fainarea marului, Stemfilioza parului
  • CulturaPăr, Măr
  • Modalitate ambalarePunga 200 gr
  • Stare produsGranule
  • Tip produsFungicid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X