0758 24 29 18

Fungicid Antracol 70 WP (200 g), Bayer

Bayer
cod produs: 13855
-23%
Fungicid Antracol 70 WP (200 g), Bayer
Ne pare rau, dar acest produs nu mai face parte din oferta noastra.
Descrierea Produsului

Descriere produs: 

Proprietati fizico-chimice: 
Antracol 70 WP se prezinta sub forma unei pulberi fine omogene, fara tendinţa de aglomerare, de culoare bej şi cu un uşor miros caracteristic. 

Mod de actiune: Antracol 70 WP este un fungicid organic din grupa ditiocarbamaţilor, cu acţiune preventivă de contact: blochează germinaţia sporilor şi pătrunderea miceliului ciupercilor patogene în plante. Este un fungicid de tip multi-site, împiedicând apariţia formelor rezistente. Produsul prezintă o rezistenţă bună la ploile de maxim 10 mm.

Domeniul de utilizare:
Antracol 70 WP este omologat în România pentru tratamente în vegetaţie, efectuate preventiv pe ȋntreaga suprafaţă, la avertizare sau când sunt condiţii favorabile pentru dezvoltarea patogenilor, cu utilizare ȋn câmp şi ȋn spaţii protejate, după cum urmează:
-mar, par: 0,2%–0,3% împotriva rapănului (Venturia ). Se recomandă 1-3 tratamente: 2 înainte de înflorit, unul imediat după înflorit, la un interval între stropiri de 7-21 zile. Cantitatea de soluţie este de 1000-1500 l/ha; timp de pauză înaintea recoltării: nu se aplică;
-cires: 2,0 kg/ha împotriva antracnozei (Coccomyces hiemalis). Se recomandă 1-2 tratamente în intervalul fenologic prefloral – ovar vizibil, la interval minim între stropiri de 10 zile. Cantitatea de soluţie este de 1000 l/ha. Timp de pauză înaintea recoltării: 28 de zile;
-vita de vie: 0,2–0,3% împotriva manei (Plasmopara viticola). Se aplică maxim 4 tratamente, 2 înainte şi 2 după înflorit, la intervale de 7–14 zile între stropiri şi 30 de zile între ultimul tratament înaintea înfloritului şi primul după înflorit. Cantitatea de soluţie este de 800-1000 l/ha. Timp de pauză înaintea recoltării: 60 zile;
-cartof: 1,5–2,5 kg/ha împotriva manei (Phytophthora infestans) şi a alternariozei (Alternaria solani). Se aplică cel mult 3 tratamente pe sezon, la intervale de 14 zile începând cu fenofaza înainte de încheierea rândurilor. Cantitatea de soluţie este de 200-400 l/ha. Timp de pauză înaintea recoltării: 14 zile;
-tomate: 0,2% (2,0 kg/ha) împotriva pătării albe (Septoria lycopersici), pătării cafenii a tomatelor (Cladosporium fulvum), manei (Phytophthora infestans) şi alternariozei (Alternaria solani). Se aplică maxim 3 tratamente pe sezon, la intervale de 7–10 zile între stropiri. Cantitatea de soluţie este de 800-1000 l/ha. Timp de pauză înaintea recoltării: 7 zile.
-castraveti: 0,2% (2,0 kg/ha) împotriva manei (Pseudoperonospora cubensis) şi alternariozei (Alternaria cucumerina). Se recomandă a fi efectuate cel mult 3 tratamente pe sezon, cu un interval între stropiri de 7–10 zile. Cantitatea de soluţie este de 600-1000 l/ha; Timp de pauză înaintea recoltării: 3 zile;
-ceapa: 0,2–0,25% împotriva manei (Peronospora destructor). Se recomandă a fi efectuate cel mult 2 tratamente pe sezon, cu un interval între stropiri de 7–10 zile. Cantitatea de soluţie este de 600 l/ha. Timp de pauză 21 zile;
-hamei: 0,2% împotriva manei (Pseudoperonospora humuli). Se recomanda a fi efectuate cel mult 3 tratamente, cu un interval de 7–10 zile intre stropiri. Cantitatea de soluţie este de 1500-2000 l/ha. Timp de pauza inaintea recoltarii: 60 zile.

In conditii de presiune mare de infectie se va utiliza doza maxima omologata.

Prepararea solutiei si tehnica de aplicare: Se umple cu apa 2/3 din volumul rezervorului masinii de stropit. Se adauga cantitatea necesara de produs direct in bazin; dupa dizolvare se pune în funcţiune recircularea sau agitatorul la viteză moderată după care se umple rezervorul cu apă până la semn. În timpul preparării soluţiei şi al tratamentului, se menţine agitatorul în permanenţă în funcţiune. Toată soluţia se foloseşte în maxim 24 de ore de la preparare. Precauţii: Reducerea numărului de componente din amestec şi spălarea riguroasă a echipamentului de stropit după tratamentele zilnice este imperios necesară pentru evitarea fenomenelor de fitotoxicitate. Curăţarea echipamentului de stropit: doua spalari succesive cu apa 10% din volumul rezervorului şi circularea timp de cel puţin 1 minut prin pompă şi duze cu eliminarea apei, urmata de spalari separate a filtrelor şi duzelor.

Conditii de calitate a tratamentului: Stropirile se fac pe intreaga suprafaţa sau pe rândurile de plante în funcţie de tipul de cultura, folosind echipamente de stropit terestre specifice fiecărui tip de cultură sau echipamente manuale de tip Vermorel. Trebuie să se utilizeze duze calibrate şi bine orientate, să se asigure o presiune corespunzătoare astfel încât soluţia să acopere cât mai bine plantele, cu precădere pe partea inferioară a frunzelor.

Selectivitate: Aplicat la dozele omologate, in condiţii normale, Antracol 70 WP este bine tolerat de plante şi nu manifestă fenomene de fitotoxicitate.
Compatibilitate: Antracol 70 WP este compatibil cu alte fungicide ca sulf muiabil, Folicur Solo, Falcon 460 EC. Amestecurile cu produse alcaline trebuie utilizate imediat după preparare. Pentru orice combinaţii se recomanda efectuarea in prealabil a unui test de compatibilitate fizico-chimica.

Specificatiile Produsului
  • BoliAntracnoza, Mana hameiului, Mana cartofului, Mana vitei de vie, Mana castravetilor, Patarea alba, Rapan
  • CulturaCireș, Castraveti, Viță de vie, Hamei, Ceapa, Cartof, Tomate
  • Modalitate ambalarePunga 200 gr
  • Stare produsPraf
  • Tip produsFungicid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X