0758 24 29 18

Fungicid Acrobat MZ 69 WG 1 kg

Basf
Fungicid Acrobat MZ 69 WG 1 kg
Descrierea Produsului

Descriere produs: 

Proprietaţi fizico-chimice: Acrobat MZ 69 WG se prezintă sub formă de granule solide de culoare bej .

Mod de actiune: Acrobat MZ 69 WG este un fungicid pe bază de dimetomorf, din grupa morfolinelor şi mancozeb din grupa ditiocarbamaţilor. Acrobat MZ® 69 WG are acţiune translaminară cu sistemicitate locală şi de contact. Întrerupe formarea peretelui celular al ciupercii şi este activ în toate stadiile ciclului evolutiv al ciupercilor. Aplicat foliar are o bună activitate preventivă, curativă şi antisporulantă, cu efect rezidual îndelungat.

Momentul aplicarii: In plantaţiile viticole tratamentele se aplică la avertizare, preventiv, la un interval de 10-14 zile, înainte de înflorit şi până la intrarea în pârgă BBCH 15-83, 2-4 tratamente/an. La salată se aplică maxim 3 tratamente/an, la interval de 7 zile, de la sfârșitul fazei de cotiledoane și până la atingerea formei, mărimii și consistenței căpățânii BBCH 10-49. La ceapă 1-3 tratamente la 7-14 zile, de la 3-4 frunze până când se atinge forma și dimensiunea tipică BBCH 14-50. În culturile de cartofi aplicarea tratamentelor se recomandă pe toată perioada de vegetaţie, de la apariția primei frunze, BBCH 11-89, în funcţie de evoluţia şi severitatea atacului de mană, de la 1 la 5 tratamente/an la 7-14 zile interval. Se recomandă aplicarea unui tratament, la apariţia primelor simptome de boală, în vederea stopării infecţiei înainte de răspândirea bolii. Tomatele se pot trata la 7-14 zile, 1-3 tratamente/an, de la apariția primei frunze până la coacere BBCH 11-89. 
La praz se pot aplica 3 tratamente/an la un interval de 10 zile, de la 3-4 frunze nedesfăcute până la atingerea dimensiunilor normale (BBCH 14-48).Pentru culturile de mazăre pentru conservare se pot aplica 2 tratamente/an la interval de 8 zile, din stadiul de 4 frunze nedeschise până la înflorit BBCH 15-60. La pepeni se aplică maximum 3 tratamente/an, la un interval de 7-10 zile între ele, în perioada cuprinsă între înflorit și intrarea în pârgă (BBCH 60-89). 
Pregătirea soluţiei: Se va pregăti înainte de utilizare în cantitatea necesară timpului de lucru. Se va agita bine soluția de stropit în timpul umplerii şi aplicării.

Tehnica de aplicare: Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în câmp a fungicidelor, utilizate în mod obişnuit la culturile sus menţionate. Se vor utiliza duze specifice aplicării fungicidelor. Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit. Se recomandă utilizarea volumului de soluţie recomandat pentru fiecare cultură în parte, viță de vie 1000 l/ha, ceapă, praz, mazăre 600 l/ha, salată 400-600 l/ha, tomate 800-1000 l/ha, cartofi 400-600 l/ha, castraveți 600-800, pepeni 400-600 l/ha.

Nota: Se va evita ca soluţia de stropit sa ajunga pe alte suprafeţe sau culturi.

Compatibilitate: Acrobat MZ 69 WG este in general miscibil cu insecticide şi fungicide, precum şi cu îngrăşăminte foliare. Este însă recomandată utilizarea integrală a acestor eventuale amestecuri, imediat după pregătire. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilităţi.

Timp de pauza: Vita de vie – 28 zile; salata – 14 zile; ceapa – 14 zile; cartof – 7 zile; tomate – 3 zile; praz – 14 zile; mazăre – 21 zile, pepeni – 3 zile. 
Spectrul de activitate și mod de folosire:

Acrobat MZ 69 WG se utilizeaza la culturile si in dozele conforme cu tabelul de mai jos:

Cultura Spectrul combaterii Doza
Cartof Mana cartofului/ Alternarioza 2.0 kg/ha
Ceapa Mana cepei 2.0 kg/ha
Pepene Mana pepenilor 2.0 kg/ha
Tomate Mana tomatelor 2.0 kg/ha
Praz Mana prazului 2.0 kg/ha
Salata Mana salatei 1.6 kg/ha
Vita de vie Mana  vitei de vie 2.2 kg/ha
Mazare pentru conserve Mana mazarii 2.0 kg/ha

 

Specificatiile Produsului
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X