0758 22 57 88

Insecticid Force 1.5 G(150 gr) Syngenta

Syngenta
Insecticid Force 1.5 G(150 gr) Syngenta
Descrierea Produsului

PROPRIETATI FIZICO-CHIMICE:
FORCE 1.5 G se prezinta sub forma de granule fine omogene, fara tendinta de sfaramare, de culoare bej.

MOD DE ACTIUNE:
FORCE 1.5 G este un insecticid pentru aplicare la sol si dezvoltat pentru controlul rezidual al principalilor daunatori de sol in agricultura. Aceasta ofera o protectie a culturii eficienta din punct de vedere al costurilor ca parte a majoritatii sistemelor de administrare, incluzand IPM(Managementul combaterii integrate).

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE:
In Romania produsul este omologat la:

Cultura Daunator Doza
Porumb Viermele vestic al porumbului(Diabrotica virgifera virgifera) 15 kg/ha(se aplica pe rand
odata cu semanatul culturii
de porumb in conditii de infestare
moderata, respectiv in primul an de
monocultura a porumbului)

SPECTRUL DE ACTIVITATE:
FORCE 1.5 G omoara insectele prin actiune de vapori, stomacala si de contact si nu este sistemic in interiorul plantei. De asemenea, ofera soc rapid fi control de lunga durata. Proprietatile antihranire si repelente extind efectul biologic impotriva unor daunatori. Prin actiunea unica de vaporizare, FORCE 1.5 G patrunde in sol si strapunge cuticula insectei, distrugand legaturile  nervose, cauzand incetarea hranirii si implicit moartea. Efectul puternic repelent ofera protectia de lunga durata tinerelor plantute. Treflutrinul nu actioneaza sistemic in plate si nu este mobil in sol.

RECOMANDARI DE APLICARE:
FORCE 1.5 G se aplica odata cu semanatul cu microgranulatoare destiante acestui tip special de aplicare.

MANAGEMENTUL REZISTENTEI INSECTELOR:
Controlul asupra unor specii de insecte daunatoare poate fi redus daca populatii locale ale insectelor dezvolta rezistenta la FORCE 1.5 G. Pentru a preveni dezvoltarea si intinderea rezistentei, FORCE 1.5 G sau orice alt produs pe baza de pietroizi, trebuie sa fie folosit ca parte a unui program IPM(Managementul combaterii integrate) care incorporeaza o strategie IRM(Managementul rezistentei insectelor). FORCE 1.5 G, oricare alt produs pe baza de piretroizi, sau oircare alt insecticid nu ar trebui sa fie folosit in mod repetat intr-un sezon sau ca metoda unica de combatere. Este avizata sa se foloseasca FORCE 1.5 G in alternanta cu produse care au moduri de actiune diferite. Intodeauna urmati instructiunile de pe eticheta cu privire la doza de aplicare pentru a minimaliza selectia de insecte rezistente.

TOLERANTA CULTURII:
In general, toleranta culturii nu este afectata de aplicarea la sol a lui FORCE 1.5 G. In cazul aparitiei unei sensibilizari sau a unei noi varietati, verificati intai toleranta culturii.

MANAGEMENTUL COMBATERII INTEGRATE:
FORCE 1.5 G este usor pana la moderat daunator asupra insectelor benefice in conditii de laborator. Totusi, in camp, efectele observate pot fi de scurta durata, populatiile revenind rapid. Urmarind aplicarea in brazda si incapacitatea relativa de a se misca in sol a lui FORCE 1.5 G, expunera la insectele de sol benefice sau la rame este limitata. De aceea, nu se asteapta riscuri pentru asemenea organisme. Albinele si bondarii nu sunt expuse urmand aplicarea pe rand. Cand este folosit conform cu recomandarile, riscul pentru pasari si mamifere este considerat foarte scazut, urmand aplicarea pe rand. Chiar daca teflutrinul arata un nivel ridicat de toxicitate la pesti si Daphrina magna, in studii de laborator s-a demonstrat ca se bioacumuleaza in pesti, apar expuneri neglijabile sau deloc ale organismelor acvatice in teflutrin urmand aplicarea pe rand. Disiparea rapida duce la o reducere semnificativa a biodesponibilitatii.

Specificatiile Produsului
  • CulturaPorumb
  • DaunatoriViermele vestic al radacinilor de porumb
  • Modalitate ambalareFlacon 150 gr
  • Stare produsGranule
  • Termen de valabilitate24 luni
  • Tip produsInsecticid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X