0758 24 29 18

Erbicid selectiv Kerb 50 W, 1 Kg, Dow Agroscience

Dow AgroScience
Erbicid selectiv Kerb 50 W, 1 Kg, Dow Agroscience
Descrierea Produsului

Descriere produs: 

Substanta activa: 50% propizamid 

Este un erbicid sistemic, selectiv, folosit in pre/postemergenta, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale, unele monocotile perene, precum si a unor buruieni dicotiledonate din culturile de lucerna, trifoi, salata, morcov, sfecla de zahar. Ofera o combatere foarte buna a cuscutei in conditiile aplicarii unei tehnologii corespunzatoare.

KERB 50 W actioneaza prin absorbtie radiculara. De aceea, pentru a asigura o combatere eficienta a buruienilor, este important ca dupa aplicarea tratamentului, solul sa aiba o umiditate suficienta (prin ploaie sau irigare). 

Principalele buruieni combatute: 

Buruieni monocotiledonate: Alopecurus myosuroides (Coada vulpii), Avenua fatua (Odos), Agropyron repens (Pir tarator), Bromus spp. (Obsiga), Dactylis glomerata Golomat), Digitaria spp. Sangele voinicului, Meisor), Echinochloa crus-galli Barba caprei, iarba barboasa), Lolium spp. (Zazanie), Poa spp. (Hirusor), Setaria spp (Mohor).

Buruieni dicotiledonate: Amaranthus spp. (Stirul), Stellaria media (Rocoina), Chenopodium album (Spanacul salbatic, talpa gastei), Convolvulus arvensis (Volbura), Cuscuta spp. (Cuscuta), Capsella bursa pastoris (Traista ciobanului), Raphanus raphanistrum (Ridiche salbatica), Thlaspi arvense Pungulita), Equisetum arvense (Coada calului), Papaver rhoeas (Macul), Polygonum spp. (Hrisca, troscotul, iarba rosie), Portulaca oleracea (Grasita), Solanum nigrum (Zarna), Urtica spp. (Urzica), Veronica spp (Doritoare, soparlita).

Perioada de aplicare:

In cazul culturilor de lucerna si trifoi, pentru combaterea cuscutei, KERB 50 W se aplica primavara devreme (dupa prima coasa), cand cuscuta incepe sa germineze. Combaterea buruienilor este favorizata in cazul in care, dupa aplicarea erbicidului, se inregistreaza precipitatii. Pentru combaterea celorlalte buruieni sensibile la propizamid, KERB 50 W poate fi aplicat toamna, in preemergenta (zone ploioase sau cu posibilitati de irigare) sau primavara in postemergenta cat mai timpuriu (buruienile pana in faza de 2 frunze).

La salata se poate aplica preplant sau la 7-10 zile de la transplantare, inainte de aparitia buruienilor. In lipsa precipitatiilor, este necesara irigarea terenului pentru a optimiza eficacitatea produsului. Este important sa se respecte timpul de pauza de 6 saptamani pana la recoltare.

La sfecla de zahar se aplica in stadiul de 6-8 frunze, la aparitia primelor semne de infestare cu cuscuta. Se recomanda folosirea unui volum ridicat de apa de 500-600 l/ha.

La morcov se aplica pana in stadiul de 2-4 frunze ale culturii, la aparitia primelor semne de infestare cu cuscuta.

In cazul pepinierelor de molid, se pot face tratamente cu KERB 50 W nu mai tarziu de 1 luna dupa transplant.

Restrictii privind rotatia culturilor:

Culturile de salata, fasole, mazare, ridichi, trifoi, lucerna pot fi infiintate imediat dupa recoltarea culturilor la care s-a folosit KERB 50 W.

La 4-5 luni dupa aplicarea KERB 50 W se pot cultiva ceapa, usturoi, cartofi, varza, tomate, ardei, alte culturi legumicole, floarea-soarelui.

La 9-10 luni dupa aplicarea KERB 50 W se pot cultiva cereale si porumb.

Timpul de pauza pana la recoltare: 6 saptamani 

Omologari: 

Cultura/  Doza
Lucerna (veche) -  pre/postemergent 4-5 kg/ha
Trifoi (vechi)-  4-5 kg/ha
Salata - 2-3 kg/ha
Molid (pepiniere)-  5 kg/ha
Sfecla de zahar - 4 kg/ha
Morcov-  4 kg/ha

Compatibilitate:
In preemergenta, poate fi aplicat in amestec cu alte erbicide omologate. In postemergenta nu se recomanda combinarea cu alte produse.
Pentru o mai mare siguranta se va consulta lista de compatibilitate si se va face un test.


Specificatiile Produsului
  • AplicarePostmergent, Premergent
  • CulturaTrifoi, Salată, Molid, Sfeclă de zahăr, Morcov, Lucerna
  • Modalitate ambalareCutie 1 Kg
  • Stare produsPraf
  • Tip produsErbicid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X