0758 22 57 88

Erbicid Dicopur Top 464 SL(1 L) Nufarm

Nufarm
Erbicid Dicopur Top 464 SL(1 L) Nufarm
Descrierea Produsului

PROPRIETATI FIZICO CHIMICE:
DICOPUR TOP 464 SL se prezinta sub forma unui lichid limpede, omogen, mobil, de culoare galben-brun, ce contine 344 g/l acid 2,4 D din sare de dimetilamina si 120 gr/l dicamba.

MOD DE ACTIUNE:
DICOPUR TOP 464 SL este o combinatie de 2 substante active, acid 2.4 D si dicamba, erbicid selectiv si sistemic, actioneaza asupra buruienilor atat prin absorbtie la nivelul frunzelor, cat si a sistemului radicular, cu acumularea substantei active in zonele meristematice ale radacinilor. Mecansimul de actiune se bazeaza pe dereglarea proceselor de crestere, aparitia malformatiilor si inhibarea cresterii radacinilor. Plantele de cultura metabolizeaza rapid cele doua substante active, in schimb, la buruienile dicotiledonate(sensibile), acest proces este foarte lent. Aceasta situatie explica selectivitatea foarte buna pentru speciile monocotiledonate si fitotoxicitatea ridicata pentru speciile dicotiledonate.
In sol prin activitatea microbiologica, erbicidul este descompus in functie de umiditate si temperatura.
Astfel, in condtii normale, erbicidul se degradeaza in 14 zile, iar in conditii de seceta la 2-3 luni.
Erbicidul DICOPUR TOP 464 SL actioneaza foarte bine si la temperaturi scazute(peste 10 grade Celsius).
Eficacitatea erbicidului este asigurata de conditiile climatice(umiditate) inainte si dupa tratament, cu respectarea dozei/ha si a epocii optime de dezvoltare a buruienilor dicotiledonate, cat si a plantei de cultura.

INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE:
DICOPUR TOP 464 SL este omologat pentru utilizare in Romania, conform tabelului de mai jos:

Cultura Buruieni combatute Doza de aplicare(l/ha)
Grau Buruieni dicotiledonate anuale si perene 0.8-1 l/ha, postemergent, in functie de gradul de infestare si talia buruienilor ( la grau in faza de
infratire - formarea primului internod, iar la buruienile dicotiledonate in stadiul de 2-4 frunze )
Porumb Buruieni dicotiledonate anuale si perene 1.0 /ha, postemergent ( la porumb in faza de 4-6 frunze, iar la buruienile dicotiledonate la 2-4
frunze si Cirsium)

MOMENTUL APLICARII:
La culturile de cereale paioase se aplica de la faza de infratire a cerealelor pana la formarea primului internod, iar speciile de buruieni sa fie in faza mica de cca 2-4 frunze si maxim 10-15 cm inaltime pentru buruienile perene. Nu este recomandata aplicarea erbicidului cand cerealele paioase sunt in faza avansata (peste 2-3 internodii) deoarece apar efecte fitotoxice cu reducerea productiei la hectar.
La cultura de porumb DICOPUR TOP 464 SL se aplica cand plantele de cultura au 4-6 frunze, iar buruienile sunt in faza de rozeta.

PREGATIREA SOLUTIEI:
Cantitate de solutie recomandata a se aplica pe suprafata de un hectar este de 200-300 litrii.

TEHNICA DE APLICARE:
Aplicarea tratamentului se poate realiza cu echipamente terestre sau aeriene, cu recomandarea ca tratamentele sa se realizeze pe vreme linistita, in scopul evitarii driftului pentru culturiile invecinate, sensibile.

COMPATIBILITATE:
DICOPUR TOP 464 SL este compatibil cu majoritatea produselor fitrosanitare existente pe piata, mai putin cele cu reactie bazica. Inainte de utilizare verificati listele de compatibilitati.

 

Specificatiile Produsului
  • AplicarePostmergent
  • CulturaGrau, Porumb
  • Modalitate ambalareBidon 1L
  • Stare produsLichid
  • Termen de valabilitate24 luni
  • Tip buruieniDicoltiledonate
  • Tip produsErbicid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X