0758 22 57 88

CAZAN MODEL STABIL 120L - CU AMESTECATOR

Des - Cazane
CAZAN MODEL STABIL 120L - CU AMESTECATOR
Descrierea Produsului

Descriere: 

Modelele de cazane Stabile sunt dispozitive pentru distilarea bauturilor alcoolice din fructe, destinate utilizării industriale individuale. Setul de cazane pentru distilarea băuturilor alcoolice constă dintr-un cazan de cupru cu un amestecător manual încorporat într-un focar din tablă laminată la rece. Gura de alimentare este realizată din inox AISI 304 (300x 200mm). Pentru golirea dispozitivului este instalată o supapă cu bilă de alamă de 3”. Cazanul și capacul sunt conectate prin intermediul unei flanșe din oțel inoxidabil de 4 mm și a unei garnituri de 5 mm grosime. Garnitura din silicon destinată etanșării cazanului și capacului, îndeplinește cerințele legistației din industia alimentată și îndeplinește condițiile în materie de siguranță a sănătății. Conectarea cazanului și a răcitorului cu țeava de legătură, se face cu ajutorul unui sistem tri-clamp, unde există o garnitură de silicon de 2 mm. Toate piesele care ajung în contact cu masa de fructe fermentată, cu vapori sau cu distilatul, sunt produse din cupru electrolitic de cea mai înaltă calitate. Cuprul este conductor de căldură foarte bun, rezistent la efectul acizilor organici și are un efect foarte pozitiv asupra gustului și mirosului distilatului, dovedit mai bine decât orice alt metal (aluminiu, oțel inoxidabil, etc.). Din acest motiv distilatele precum țuica sau pălinca, produse în distilatoare din cupru au gust și miros mai deosebit. Produsul poate fi achiziționat cu sistemul de răcire din inox de 30 L pe flux de apă continuu sau sistemul clasic de 300 L cu serpentină în 5 filete.

Noul răcitor PH-30 STANDARD este prevăzut pentru înlocuirea modelelor clasice de răcire de 200 L – 400 L pentru modelele stabile. Este confecționat din tablă de oțel inoxidabil impermeabil cu grosimea de 0,8mm, este alcătuit din 18 țevi cu diametrul ø10x 1mm și camerele de conectare sunt realizate din oțel inoxidabil rezistent la acid destinat utilizării în industria alimentară Inox 304 (AISI). Capacul și flanșa radiatorului sunt, de asemenea, din oțel inoxidabil Inox 304 cu grosimea de 3 mm.
- Principiul de funcționare:
Răcitorul funcționează pe baza unui flux de apă care circulă între conductele de abur. Aceleași conducte conectează doua camere în care distilatul este colectat în stare de vapori în camera superioară, trecând prin conductele de condensare ajunge în camera inferioară de colectare a lichidului răcit până la 18°C și iese din sistemul de condensare. Capacitatea răcitorului este de 30 de litri de apă.
- Consumul de apă:
Răcitorul consumă în medie cu 30-50% mai puțină apă în comparație cu răcitoarele vechi cu serpentină din cupru. Aceasta variază în funcție de temperatura apei utilizate pentru răcire și de temperatura aerului exterior.
Temperatura din răcitor trebuie menținută în intervalul de 40-60°C, care este citit pe termometrul incorporat. Se reglează printr-un robinet PIP incorporate de ½”. Este necesar un flux constant de apă prin răcitor, iar inițial temperatura apei din răcitor oscilează , ceea ce este normal, iar după aproximativ 30 de minute de utilizate ajustând volumul de apă rece, se stabilizează la temperatura recomandată. În timpul distilării pe modelele noastre de cazane, s-au consumat în total aproximativ 400L, ceea ce este din nou mult mai bun decât performanțele vechiului model de răcitor, care consuma 800-1000L de apă pe aceeași instalație.
- Întreținerea răcitorului după sezon:
Înainte și după utilizarea răcitorului, se recomandă curățarea acestuia prin turnarea a 10-20L de apă în cazan și încălzirea instalației la temperatura de fierbere și golirea răcitorului, nu adăugați apă de răcire și lăsați aburul prin conductele timp de 10-15min.
-Avantaje:
• o răcire mai bună distilatului final;
• cu ajutorul robinetului PIP, puteți regla fin temperatura distilatului;
• consum redus de apă de răcire;
• material rezistent la uzură și proprietățile sale anticorozive;
• transport mai ușor și manipularea acestora în comparație cu modelele vechi
• întreținere ușoară și design atractiv
*** Datorită investiției constante în îmbunătățirea produsului, pot exista abateri în aspectul cazanului în comparație cu oferta standard, care nu vor afecta funcționalitatea produsului ci doar îl vor îmbunătăți.

Suportul pentru alcoolmetru nu este inclus in pret, se poate comanda separat.

 

Componentele cazanului Material Grosime
Fundul cazanului Cupru Electrolitic 1,2mm
Lateralul cazanului Cupru Electrolitic 1mm
Partea de sus a cazanului Cupru Electrolitic
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1mm

 

Partea superioară a capacului

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cupru Electrolitic 1,5mm
Partea inferioară a capacului Cupru Electrolitic 1mm
Robinet de golire Alamă 3''
 
 
 
Răcitor Tablă din otel inoxidabil 304 0,8mm
Țevi verticale Otel inoxidabil 304 Ø10x1mmx1000mm
Țeavă de legătură Cupru Ø40x1mmx1640mm
Focar Tablă cu laminare rece 1,5mm
C/A – cu amestecător

 

Prevăzut pentru încălzirea pe lemne

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Posibilitate de încălzire pe gaz (arzător)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vas răcitor cu 18 tevi verticale
VIDEO
 

STABIL 120L NOU

 

Preț

9.450,00 RON

 

 

Specificatiile Produsului
  • AmestecatorDa
  • Capacitate120 L
  • Greutate105 kg
  • MaterialCupru
  • Tip produsStabil
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Ati putea fi interesati si de ...
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X