0758 22 57 88

CALCINO 500gr - corector alcalin pentru solutile acide

cod produs: 148988
CALCINO 500gr - corector alcalin pentru solutile acide
Descrierea Produsului

Descriere: CALCINO se prezinta sub forma unei pudre ce se dizolva in apa..

Generalitati: PH-ul este un perametru foarte important al solului. Este necesar ca inainte de plantarea propriu-zisa, sa controlam pH-ul solului si daca acesta nu este neutru, trebuie corectat cu amendamentele corespunzatoare pentru a-l aduce la valoarea 7 (pH-neutru). Numai la un sol cu pH-neutru, microelementele pot fi asimilate de plante.

 

Explicatii:

 - Ph-ul este un parametru foarte important al solului. Din punct de vedere al valorii acestui parametru, solul se poate incadra intr-una din urmatorele categorii:

1 – 6 domeniu de ph acid  

7 ph neutru

8- 14 domeniu de ph alcalin

Ph-ul se masoara in diferite feluri, dar cel mai simplu cu un aparat tip sonda, prin simpla infingere in pamant si citire.

De ce este atat de important sa cunoastem nivelul Ph al solului unde plantam? La majoritatea culturilor, daca el nu este neutru (7), atunci macro si microelementele (din ingrasaminte) chiar daca exista in sol, ele nu pot fi asimilate de plante. Este deci necesar, ca inainte de plantarea propriu-zisa , sa controlam PH-ul pamantului in care dorim sa cultivam plantele si daca acesta nu este neutru atunci trebuie sa il corectam cu amendamente corespunzatoare pentru a-l aduce la valoarea 7.

Pentru solurile acide, corectarea se faace cu produsul CALCINO.

 

MOD DE FOLOSIRE:

Prima data se controleaza PH-ul solului. Daca acesta este acid, de exemplu ph=5, atunci, dupa ce se sapa pamantul, se imprastie 0.3 kg CALCINO/m2 si se incorporeaza in sol la o adancime de apx 10 cm cu grebla sau cu furca. In acest fel se corecteaza PH-ul cu 1..2 unitati, de el va devenii neutru. Numai dupa aceea se planteaza!

Specificatiile Produsului
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X