0758 22 57 88

Insecticid Affirm(1 kg) Syngenta

Syngenta
Insecticid Affirm(1 kg) Syngenta
Descrierea Produsului

DESCRIERE PRODUS:
AFFIRM
este un insecticid pentru combaterea lepidopterelor din pomicultura, viticultura si legumicultura. Este bun produs de origine naturala, obtinut prin fermentatie, care apartine grupei chimice avermectine.

PROPRIETATI FIZICO CHIMICE:
Produsul se prezinta sub forma de granule fine, omogene, fara tendinta de sfaramare, de culoarea alba.

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE:
In Romania produsul este omologat la:

Cultura Daunatori Doza l/ha Numar
maxim de
tratamente
Interval
minim intre
tratamente
(zile)
Volum de
apa(litiri/ha)
Timp de
pauza pana
la recoltare
zile
Vita de vie Molia vitei de vie
(Lobesia botrana)
1.5 kg/ha 2 14 1000 7
Mar Molia cojii/pielitei
fructelor
(Adoxophyes reticulana)
Viermele merelor
(Cydia pomonella)
3-4 kg/ha
(in functie de
nivelul de
infestare)
3 7-10 1500 3
Tomate Omida fructelor
(Heliotis/
Helicoverpa armigera)
1.5 kg/ha 3 7-14 800-1000 3
Tomate in sere
si solarii
Molia solanaceelor
(Tuta absoluta)
1.5 kg/ha 3 7-14 800-1000 3
Varza(camp) Fluturele alb al
verzei(Pieris brassicae)
Molia verzei
(Plutella maculipenis)
1.5 kg/ha 3 7-14 300-600 3
Ardei Omida fructelor
(Heliotis spp.)
1.5 kg/ha 2 10-14 800-1000 3

MOD DE ACTIUNE:
AFFIRM actioneaza prin blocarea transmiterii semnalelor nervoase ale insectei, care traverseaza canalele de clor de la nivelul muschilor. Insecta isi inceteaza  imediat hranirea, paralizeaza ireversibil si moare intr-un timp relativ scurt. AFFIRM actioneaza specific asupra lepidopterelor prin contact si ingestie. Produsul are miscare sistemica locala(translaminara sau penetranta) la nivelul organelor vegetale tratate, unde intra in interior si formeaza un rezervor activ de produs care protejeaza foarte eficient planta impotriva lepidopterelor.

RECOMANDARI DE APLICARE:
Vita de vie:
pentru prima generatie se efectueaza tratamentul inainte de inflorit, la aparitia primelor larve. Pentru generatia 2 si 3 se intervine in faza de ou cu cap negru inainte de ecloziune(la 3-7 zile dupa inregistrarea primelor capturi in capcanele feromonale). In caz de presiune ridicata de molie a vitei de vie si de zbor esalonat pe o durata mai mare de timp, se face un tratament in faza de depunere a pontei urmat de al doilea tratament cu AFFIRM la 10-14 zile.
Mar: Viermele merelor(Cydia pomonella)-tratamentele se incep la aparitia primelor larve din ou inaintea initierii penetrarii in fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor inregistrat cu ajutorul capacanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este de 7-10 zile in functie de presiunea dauanatorilor. Molia cojii/pielitei fructelor(Adoxophyes reticulana)-tratamentul impotriva larvelor hibernante se face in primavara la reluarea ciclului biologic al acestora, trebuie tinut cont caa pomii sa aiba suficienta masa foliara pentru preluarea produsului in interior. De obicei, aceasta perioda corespunde fazei de desmugurit, infrunzit si buton roz. Recomandam utilizarea la buton roz pentru larvele de hibernate de Adoxophyes. Pentru generatiile de vara(1,2 si 3) tratamentele se incep la aparitia primelor larve din ou inainte initierii penetrarii in fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor inregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile in functie de presiunea daunatorilor.
Legume: tratamentele se incep la iesirea larvelor din ou sau la aparitia acestora in cultura. Tratamentele se efectueaza succesiv la un interval de 7-14 zile intre aplicari in functie de daunator si de presiunea acestuia. La tomate, pentru Tuta absoluta, primul tratament se va aplica atunci cand se captureaza primii adulti in capcane si/sau la avertizarile emise de organele competente. Aplicarea produsului dimineata si seara, cand temperatura este scazuta si stomatele sunt deschise, favorizeaza patrunderea unei cantitati mai mari de produs in interiorul plantelor. Pentru a obtine rezultatele mai bune, se vor aplica 3 tratamente consecutive la un interval de 7 zile intre aplicari.

Pentru a obtine rezultate excelente si cu o perioada de protectie mai lunga se recomanda utilizarea in amestec cu ulei mineral in doza de 0.25-0.3%(250-300 ml/100 l apa) sau cu adjuvanti organosiliconici penetranti, in doza recomandata.

BUNE PRACTICI DE UTILIZARE:
Aplicarea tratamentelor se recomanda a se executa dimineata sau seara cand temperatura este moderata(-25 gr Celsius) sau scazuta, fiind astfel favorizate absorbtia si penetrarea in planta, crescand calitatea, eficacitatea si durata de protectie a tratamentului. Pentru a imbunatatii penetrarea in planta, durata de protectie, uniformitatea tratamentului si rezultatele obtinute se recomanda utilizarea in amestec cu adjuvanti autrorizati care contin ulei mineral sau vegetal in doza de 0.25%(250 ml/100 l apa) sau cu adjuvanti organosiliconici penetranti.
Volumul de apa recomandat se adapteaza in functie de stadiul de dezvoltare al culturii, volumul masei foliare si tipul de cultura, respectand doza pe ha de produs comercial.

MANAGEMENTUL APARITIEI DE FORME REZISTENTE:
Deoarece aparitia formelor rezistente nu poate fi precisa, utilizarea produsului trebuie sa se faca in concordanta cu strategia anti-rezistenta a culturii si a zonei de cultura. Se recomanda utilizarea responsabila pentru a asigura obtinerea de rezultate foarte bune pe o perioada lunga de timp in controlul insectelor. Se recomanda alternarea cu insecticide ce au moduri de actiune diferite fata de cel al acestui produs. Numarul maxim de tratamente cu AFFIRM recomandat este de 3 pe an.

PREGATIREA SOLUTIEI:
Se dizolva AFFIRM in 10 l de apa, dupa care amestecul format se adauga in rezervorul masinii de stropit, umplut pe jumatate cu apa curata, dupa care se completeaza cu restul de volum de apa, agitandu-se continuu pana la umplere. Sistemul de agitare se va mentine si in timpul aplicarii. Pentru a se asigura un efect maxim de combatere se recomanda o acoperire cat mai buna si uniforma a culturilor tratate. Se va evita aplicarea la temperaturile ridicate din timpul zilei, casnd daunatorii sunt putin expusi si fotodegradarea este intensa.

COMBATEREA INTEGRATA:
AFFIRM poate fi folosit in programele de combatere integrata a daunatorilor. In sere AFFIRM poate fi utilizat impreuna cu preparatele biologice pe baza entomofaunei utile. In serele in care polenizarea se face utilizand bondari, este recomadanta inchiderea acestora in stupi si acoperirea stupilor inaintea utilizarii produsului. AFFIRM nu are perioade de pauza pentru bondari, fiind selectiv fata de acestia cu conditia evitarii expunerii acestora in timpul tratamentului.

COMPATIBILITATE:
Pentru o folosire corecta, inainte de utilizare, consultati tabelele cu compatibilitati si efectuati un test pe cultura respectiva.

Specificatiile Produsului
  • CulturaArdei, Roșii, Varza de camp, Măr, Roșii seră, Viță de vie
  • DaunatoriMolia pielitei fructelor, Molia verzei, Omida fructelor, Fluturele alb al verzei, Molia solanaceelor, Molia vitei de vie, Viermele merelor
  • Modalitate ambalareCutie 1 Kg
  • Stare produsGranule
  • Termen de valabilitate24 luni
  • Tip produsInsecticid
Review-uri
Fii primul care isi exprima parerea!
Daca ai testat acest produs ajuta alti utilizatori sa afle cateva detalii despre el.
Produse Vizualizate Recent

Nu exista nici un produs vizualizat recent.

Compara Produse

Nu ai produse in lista de comparatie.

X